Moj profil
Daikon papiga
Daikon papiga

Daikon papiga

Ukrasna papriga od bijele rotkve svakako će zadržati poglede svih koji će se posluživati hranom, kojoj će ona biti glavni ukras. Uz malo truda i pomoć Coolinarike možete je načiniti i vi.

Za ukrasnu papigu koristite daikon, japansku bijelu rotkvu (srodnika naše bijele repe i crne rotkve). Dužine je do 50 cm i širine 15 cm. Idealna je za izradu papige ne samo zbog dužine već i zbog čvrstoće i činjenice da na zraku ne tamni.

Odrežite gornji dio s listovima, a zatim nekoliko cm od vrha zarežite dio u obliku trokuta. Od njega odrežite ravni dio (na to mjesto će doći kljun papige pa zatim gornji dio ogulite. Nasuprotni dio daikona oblikujte nožićem kao glavu papige.

Zatim na stražnjem dijelu zarežite centralnu crtu koja će podijeliti daikon na dva dijela.

Sada od izrezanog trouglastog dijela do kraja središnje linije izrežite s jedne i druge strane crte koje će predstavljati krila.

Oblikovana krila ogulite i pomoću štehera laganim utiskivanjem, red po red, oblikujte pera, ali ne do kraja krila. Ostavite do 3 cm od kraja za izradu dugačkih pera.

Od dijela repe i mrkve oblikujte perje glave, kljun i noge. Pomoću čačkalica pričvrstite ih na tijelo papige. Za oči manje komadiće čačkalice spalite pa ih tupim dijelom utisnite u obje strane glave.

Prije posluživanja papigu držite u vodi kako se ne bi prije vremena osušila. Nađite joj dobro centralno mjesto, a možete joj izraditi i podlogu na kojoj će stajati.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.