Moj profil

Deserti koji griju: Jednostavni recepti sa sezonskim voćem

Okusima djetinjstva uvijek se rado se vraćamo, a jedan od omiljenih deserata koji je u djetinjstvu mnogih obilježio kuhinje svojim slatkastim mirisom su punjene jabuke. Isprobajte ih na način da ih napunite pireom od jabuke, proteinskim pudingom te granolom. Tko nije u djetinjstvu uživao u okusu zlevanke s pekmezom od šljiva? Jednostavan i brz recept u kojem prilikom pripreme, uz ostale sastojke možete umiješati i jednu naribanu jabuku. Obavezno poslužite uz kiselo vrhnje i posipano šećerom u prahu.

Čini li vam se komplicirana izrada deserta čim u nazivu ima riječ torta, ovdje smo da vas razuvjerimo s receptom za tortu od oraha, dunja i vanilije. Glavnu ulogu u ovom desertu za kojega nije potrebno paliti pećnicu ima dunja, voćka koja govori jesen kao niti jedna druga. Tako je i nastala jednostavna torta, savršenog okusa od oraha, keksa i začinjenih dunja. Volite li orašaste plodove, kolač s makom i jabukama možete pripremiti i u verziji s orasima ili bademima, jer u svakom slučaju uživati ćete u sočnom kolaču s jesenskim okusima.

Jedna velika pita ili više malih? Kako god odlučite, miris pite s džemom od marelica, nasjeckanim bademima i kruškama podsjeća na jesen. Pospite šećernim prahom i uživajte i prožetim okusima. Odlučite li ipak za klasičan oblik pite od prhkoga tijesta, predlažemo da je dekorirate čupavim posipom od lješnjaka. Na podlozi od prhkog tijesta smjestio se aromatični nadjev s okusom kave, ruma i čokolade. Predlažemo da pitu ohladite i odmah servirate.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.