Moj profil

Imamo recepte za najhrskavija jela

Zvuk gotovo da može poboljšati kvalitetu okusa pa slobodno kažemo da i tekstura uvelike utječe na privlačnost zalogaja. Zato samo izdvojili recepte za najhrskavija jela u kojima možete uživati svim čulima.

Iako je vizualni izgled hrane prvi osjet na temelju kojega odlučujemo hoćemo li posegnuti za zalogajem, uz okus je veoma bitan i zvuk kojeg čujemo prilikom žvakanja. Gotovo na svakom jelovniku nudi se barem jedno iz kategorije hrskavih jela, npr popcorn piletina. Piletina ima neutralan okus, a panada od mješavine brašna i začina te marinada od jogurta s mediteranskim okusima češnjaka, bosiljka, origana čine popcorn piletinu savršeno hrskavom i aromatičnom izvana, a iznutra sočnom. Isprobajte i hrskave pileće štapiće koji su obogaćeni sjemenkama sezama.

Hrskavost prilikom pohanja postiže se uz pomoć brašna, jaja i prezli, a kod pripreme krumpirića, može ih se prije prženja uvaljati u brašno kako bi bio još hrskaviji. Iako na spomen hrskavih jela prvo se sjetimo krumpirića, predlažemo da isprobajte koliko hrskav može biti krumpir iz pećnice. A kada vam dosadi klasični prilog od krumpira, scenu prepustite hrskavim hrpicama batata s parmezanom.

Hrskavo je neodoljivo, jer zvuk koji proizvodimo djeluje opuštajuće, kao na primjer omiljene grickalice u kojima uživamo uz film. Pripremite kokice sa začinima poput bosiljka, češnjak, bosiljka i uz dodatak sira i dobit ćete neodoljivi pizza popcorn. Još jedna grickalica koja nas je na prvu osvojila su hrskavi zalogaji s ajvarom od samo 4 sastojka.

Ako je hrskavo, imamo dojam da je svježe i dobro pripremljeno. Zato smo isprobali pripremu povrće na drugačiji mogući način i dobili pohane kisele krastavce s umakom od kopra. Hrskava hrane ne mora uvijek biti i pržena u ulju. Naprotiv, da hrskavo može biti zdravo dokaz je namaz od avokada hrskavim psyllium pločicma.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.