Moj profil

Iskoristi sezonu recepata sa svježim krastavcima

Dok su kiseli dostupni tijekom cijele godine, svježi krastavci prava su ljetna namirnica i uglavnom se u kulinarstvu poslužuju sirovi. Na vama je da izaberete hoćete li iz izabrati u salati, juhi, dipu ili umaku.

Krastavci su čest sastojak u pripremi raznih umaka i „dipova“ kojima daju laganu dozu kiselosti. Tražite li savršen preljev za salatu, predlažemo da iskoristite tekućinu od kiselih krastavaca. Pomiješajte sve sastojke da se dobro povežu i dodajte kombinaciji od povrća i žitarica. Također možete pripremiti dip s krastavcima kojega je potrebno dobro poklopiti pa preostaje samo ponijeti na posao, u školu, izlet ili put.

Svježi krastavci su osjetljivi na toplinu pa ih je najbolje čuvati na hladnom u plastičnoj vrećici iz koje je istisnut zrak prije zatvaranja i spremanja u hladnjak. Volite li ih posoliti kako bi izbacili višak vode imajte na umu da onda mogu „uvenuti“. Ljeto ne može proći bez šopske salate idealne za tople dane, jer sezonsko povrće poput rajčice, paprike i krastavaca ovdje je nezaobilazno. Također, nadjeveni krastavac odličan je izbor za dane kada ne želite uključiti pećnicu.

Prilikom odabira svježih krastavaca važno je voditi računa da su zdrave, tamno zelene boje i čvrsti na dodir. Pripremite doogh, osvježavajuće perzijsko gazirano piće od jogurta, mente i soda vode koje ima bolji okus dodate li mu usitnjeni svježi krastavac. Ljetna salata od krastavaca također je česta na jelovniku ovih dana, a možete joj dodati kopar i malo kiselog vrhnja. Odlično pristaje uz riblje jelo i prilog od krumpira. Uz salatu od krastavaca i kefira izvrsno pristaju i bezmesne okruglice. Riječ je o vegetarijanskom jelu od  graha, a okruglice možete uvaljati u krušne mrvice kako bi bile još hrskavije.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.