Moj profil

Jeste li isprobali slastice s grahom ili krumpirom?

Malo ne mora nužno značiti i oskudno, jer i sa samo nekoliko namirnica može se napraviti ukusna i nutritivno kvalitetna slastica.

Ako niste iskoristili svu mrkvu koju ste namjeravali, dovoljne su tri, četiri za ovaj desert koji se priprema bez uključivanja pećnice. Još jedna od prednosti ovog kolača je da ne trebate vagati sastojke, jer su mjere izražene u šalicama i žličicama. Preostaje samo uživati u zdravoj veganskoj slastici od svježe mrkve, datulja, badema kokosovog brašna i biranih začina.

Nenajavljeni gosti, a u smočnici samo grah i čokolada? Iako na prvu uopće ne zvuči kao idealna kombinacija, stavite u blender grah, dodajte čokoladu i vrući biljni napitak, a kada se ohladi uživajte u čokoladnom moussu od graha. Možete da ukrasiti nasjeckanom čokoladom, malinama i listićima metvice, a gosti neka pogode tri sastojka ovoga deserta.

Slatki narančasti krumpir češće se koristi kao prilog ili snack u obliku čipsa, a nešto rjeđe u pripremi deserata, ali svakako ga vrijedi isprobati. Ukoliko je kuhani batat ostao od ručka, stavite ga u multipraktik i dodajte kakao, mlijeko, med, narančinu koricu i sol koja će naglasiti okus. Ovako dobivenu kremu od batata dobro ohladite i ukrasite šlagom, voćem i čokoladom.

Znate li da u pripremi slastica možete čak iskoristiti i preostali talog od ranije skuhane kave? I to u pripremi izvrsnog kolača kakav je brownie, jer talog kave sastavni je dio biskvitne podloge i preljeva od čokolade. Ovaj recept također je idealan za iskoristiti banane, čak i one koje ste stavili u zamrzivač, a opasno im se približava rok do kada se mogu upotrijebiti. Najbolje da isprobate brownie s kavom i uvjerite se sami.

Ne želite li uključiti pećnicu da biste pripremili izvrstan proteinski desert, bit će dovoljno zasukati rukave i oblikovati sve sastojke u kuglice. Kako bi bilo još lakše oblikovati smjesu upotrijebite kremastiji maslac.  A rezultat se može isprobati već za dvadesetak minuta. Zbog hranjivih sastojaka, ove ukusne i dekorativne svijetle i tamne kuglice sa suhim voćem mogu biti i slatki doručak.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.