Moj profil

Kremasti kolači za blagdanski stol

Kremasti kolači zaseban su svijet slastica u kojega se često upuštamo tijekom blagdana.Uvijek možete računati na uspjeh s klasičnim okusima vanilije, čokolade, sira ili bilo koje vrste voće, a ukoliko se želite odmaknuti od klasike, možete se poigrati i obogatiti kreme začinskim aromama poput mente, cimeta ili citrusa.

Birate li provjerene namirnice i držite li se svih koraka u receptu, vaš je slastičarski uspjeh već zajamčen. Ono na što ne možemo utjecati je izgled deserta, ali dobra je vijest da Dolcela ima pomagače za sve prigode. Provjerite zašto Jedino za izgled ne možemo garantirati.

Tražite li desert kojim želite impresionirati goste, čak ako i niste najvještiji u izradi kolača, matcha tiramisu je savršeno rješenje. Zeleni desert u boji koja simbolizira proljeće maštovit je, dekorativan i jednostavan za izvedbu. Oduševit će one koji vole zelenu boju, jer macha prah unosi svježinu proljeća, kao i one koji ne vole uključivati pećnicu.

Kremasti slojevi različitih okusa između podloge od biskvita, piškota, beze kora ili mljevenog keksa otvaraju put na pravo kulinarsko putovanje kroz svijet slastica. Šarlota je na listi jednostavnih, a efektnih slastica pa je možete ukrašenu voćem  poslužiti kao iznenađenje nakon svečanog ručka.

Kremasti kolači omiljeni su i zbog kreativnosti koju možete iskazati kombinirajući različite teksture, okuse i načine posluživanja. Gotovo da se podrazumijevaju na stolovima za blagdane, proslave i  sva obiteljska okupljanja, jer predstavljaju više od samo kolača. Oni stvaraju doživljaj poput čokoladne nougat torte.

Iako se može na prvi pogled izrada nekih slastica može činiti izazovnom, praćenje recepta dovest će vas do uspjeha.  Za kolače koji zahtijevaju bogatu i gustu teksturu dobro će se uklopiti teža krema, poput buttercream, dok je lagana mliječna krema pogodnija za kolače laganije i prozračnije teksture. Predlažemo da isprobate Baileys tortu s kremom od bijele čokolade koja je pravo okusna bomba, ultimativna poslastica i savršen uvod u blagdansko raspoloženje.

Želite li blagdane obilježiti desertom za pamćenje, pronađite inspiraciju u aromatičnoj torti od mrkve, kokosa i lješnjaka. Osvježavajuća, lagana krema od mascarponea i bijele čokolade savršen je balans okusa, a torta s dekoracijom u obliku mrkvica zaslužuje centralno mjesto stola. Volite li lješnjake u desertima, slobodno ostavite krupnije komade, jer će na taj način doprinijet će teksturi.

Deserti često podižu atomsferu, jer svakome će izmamiti smijeh na lice cupcake zečići  koji se već na prvu ističu svojim dekorativnim izgledom. Iako su ove simpatične slastice sačinjene od šlaga, pjenastih bombona i šećera nestaju sa stola brzo kao pravi zečići.

Puding krema jedan je od jednostavnijih pa je isprobajte u receptu koji je na vrhu omiljenih slastica koje možete pripremati u bilo koje godišnje doba i za bilo koju prigodu. Neka kremast i hrskav i danish s kremom od vanilije  obilježiti i ove blagdane.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.