Moj profil
Leptir od cikle
Leptir od cikle

Leptir od cikle

Leptire možemo raditi od raznih boja i šara, jer nam cikla upravo tako najčešće i izgleda u presjeku. Možete pronaći i bijele repe koje unutra imaju crvene ili crne šare i idealan su izbor za leptire.

Za ovu dekoraciju koristite ciklu, repu ili korabicu, poželjno što veću. Prvo odrežite tvrđi kraj cikle. Također je zarežite i sa jedne strane, tako da ona stoji na dasci. Ogulite je.
Velikim nožem za povrće zarežite vrlo tanku plošku cikle, oko 1 mm debljine i pazite da je ne odrežete do kraja. Zadnjih 5-6 mm ostavite spojeno. Ponovno zarežite istu takvu plošku i odrežite je do kraja. Možete koristiti i tanki dugački nož za losos.


Trebate dobiti dvije spojene tanke ploške cikle. Bitno je da su vrlo tanke i da na dnu imaju spojenog dijela par milimetara, da vam se leptir ne prelomi kod spajanja.

Sada po uzorku sa slike treba izrezati sa svake strane nekoliko dijelova i odstraniti ih. Formu krila, ticala i repa možete modificirati po želji. Možete dodati par rupa na krilima, duži rep ili slično.
Sada raširite krila pazeći da se ne slome i gornji dio gdje su ticala savijte prema unutra, kao na slici.


Tako će leptir u vodi ostati otvoren. Ako vam ne uspijeva, produljite prvi gornji rez ispod ticala da se cikla može saviti. Treba biti pažljiv jer taj dio vrlo lako puca.

Leptire možete raditi od raznih boja i šara, jer cikla upravo tako najčešće i izgleda u presjeku. Možete pronaći i bijele repe koje unutra imaju crvene ili crne šare i idealan su izbor za leptire. Kasnije ih čačkalicom montirajte na izrezbareno cvijeće, košaru od bundeve, lubenicu i slično.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.