Moj profil

Najslađi Uskrs: Savjeti uz koje jamčimo da će vam kolači uspjeti

Iako velika većina nas misli da sve možemo sami napraviti, ipak je korisno imati pomoćnike na koje uvijek možeš računati, barem u kuhinji.

Znamo pomagače koji su uvijek pri ruci i mogu uskočiti u recepte za savršene blagdanske slastice koje uz Dolcelu poprimaju nove dimenzije. Ukoliko se pak neki od njih ne odazove u pravom trenutku ili na prvi poziv, onda imamo trikove koji uvijek djeluju. Do sad smo se više puta uvjerili da s Dolcela pomagačima za savršen okus vaših slastica ne morate brinuti, ali kad je u pitanju izgled, e za njega ne možemo garantirati. Izgled prepuštamo vašoj mašti, kreativnosti i snalaženju u slatkom svijetu šećera, čokolade, krema i voća.

Lješnjak košarice

Nemate li puno iskustva u kuhinji, za podizanje samopouzdanja započnite s pripremom jednostavnih slastica. Lješnjak košarice upravo su takav jednostavan desert. Obratite pažnju da u pudingu ne bude grudica kako bi bila glatka tekstura. A možda ćete zatrebati koristan savjet vezan uz slastice s pudingom pa ako želite da krema od pudinga bude čvršća, možete joj dodati mljevenu želatinu, a također se umjesto margarina ili maslaca može umiješati slatko vrhnje.

Srneći hrbat s orasima i čokoladom

Jedan od čestih pa time i svima poznatih deserata u svečanim prigodama i blagdanima je Srneći hrbat s orasima i čokoladom Odlikuje ga punoća okusa i sočna čokoladna tekstura. Savjetujemo da birate čokoladu s većim postotkom kakao maslaca i manje šećera. Za još intenzivniji okus čokoladnog deserta dodajte malo soli. Naime, sol pojačava okus čokolade pa možete mrvicu soli dodati u čokoladnu kremu.

Torta od badema s jestivim cvijećem

Osim što cvijećem možete zamirisati prostoriju, pokloniti ga nekome, izrazite time osjećaje ili samo uljepšati dan, cvijećem možete ukrasiti i kolače i brojna druga jela. Naš prijedlog za uskršnji stol je torta od badema s kremom od vanilije. Inspiraciju možete pronaći u maćuhicama, različku, kamilici ili ljubičicama. Kako biste uspješno izvadili biskvit koji se zalijepio za lim za pečenje, trik je u vrućem ručniku. Potrebno je samo politi ručnik vrelom vodom i staviti ga preko lima za pečenje. Nakon 5 minuta vaš biskvit za kolač ili tortu bit će puno lakše izvaditi. Naravno pripazite samo dok rukujete vrelom vodom. A kako bi bio ravnomjerno pečen i bez udubljenja, bitno je da suhe sastojke dodajete pomoću lopatice i lagano miješajte da dobijete homogenu smjesu bez grudica.

Nizozemske palačinke

Tražite li slastan i osvježavajući desert, Nizozemske palačinke nadjevene limun kremom prozračne strukture savršen su izbor. Prilikom pripreme svakog jela ili deserta bitne su kvalitetne i svježe namirnice, a svježinu jaja provjerite na način da stavite jaje u dublju zdjelu napunjenu vodom. Potone li jaje na dno, znači da je svježe. Ukoliko tone, ali stoji pod kutom ili na vrhu, znači da je dobro za jelo iako nije najsvježije. Ako pak pluta, onda je staro i treba ga baciti.

Povitica s orasima

Povitica s orasima priprema se od dizanog tijesta, a aromu ovoj slasticu dodali smo pomoću Dolcela pomagača - Rum šećera i Limun šećera. Imate li orahe u ljusci, računajte da je količina oljuštenih oraha otprilike jednaka tri puta većoj količini oraha u ljusci. Često u receptima piše da je potrebno ostavit tijesto oko 30 minuta do1 sat da se udvostruči. Želite li ubrzati dizanje tijesta, zagrijte pećnicu na najnižu temperaturu i stavite tijesto u pećnicu s odškrinutim vratima.

Tradicionalna gibanica dolazi iz Međimurja, a poznata je po četiri nadjeva između slojeva vučenog tijesta. Ukoliko odlučite sami zamijesiti tijesto, trebat će vam mekana, ali čvrsta kugla tijesta od brašna, ulja, soli i vode. Savjetujemo da prije nego tijesto stavite da odmori, premažete uljem, a nakon pola sata lagano ga razvaljajte, premažite uljem i pustite da još malo odmori, kako biste ga lakše razvukli. Tijesto obavezno razvlačite iz sredine prema krajevima.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.