Moj profil

Obroci za pretrpani raspored

Imamo prijedloge za jela koje sami brzo možete pripremiti kod kuće za pola sata.

Cjelovite žitarice, mahunarke i povrće dobar su izvor za ravnomjeran izvor energije, a važnu ulogu imaju i proteini koji pružaju dugotrajni osjećaj sitosti. Što kažete na mediteranski kus-kus s piletinom koju možete zamijeniti s velikim kozicama ili komadićima tune, a umjesto kus-kusa možete koristiti kvinoju. A za jedan brzi boost vitamina isprobajte pametni smoothie s bananom, borovnicom i avokadom.

Spremni za pola sata

Brzi pašta fažol jelo je prilagođeno užuranom ritmu života. Pripremu ubrzajte Podravka kuhanim grahom, a također je dobra ideja kako možete iskoristi višak već kuhanog graha. Želite li gušće varivo, dio graha propasirajte i vratite u varivo. Za dane kada ručak treba što prije biti poslužen, upotrijebite maštu i poslužite kobasice s tjesteninom posute svježe sjeckanim bosiljkom, mladim lukom  i parmezanom. Najpoznatiju talijansku gustu, povrtnu juhu pripremite s grahom, rajčicom i tjesteninom. Želite li puniji okus, minestrone juhi dodajte i lisnato ili koje drugo povrće.

... i manje od pola sata

Za samo dvadesetak minuta tjestenina u umaku od sira postaje jelo koje može biti izvrstan prilog, ali i glavno jelo, dovoljno je posuti ga parmezanom i poslužiti uz salatu koju volite. Pripremite tikvice i piletinu s umakom, a ukoliko vam nisu dostupne tikvice, ovo jelo požete pripremiti s tjestenom ili pak povrtne rezance napravite od drugog povrća. Od ideje do realizacije, potrebno je manje od pola sata i idealno kada ste u utrci s vremenom. Pržena riža idealna je kad želite iskoristili ostatke od povrća, kao i pečeno ili kuhano meso, samo ga dodajte s češnjakom i đumbirom i nastavite po receptu.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.