Moj profil

Recepti s rajčicama koje morate imati pri ruci

Podsjećamo vas na neka jela sa svježom rajčicom, jer su nezaobilazna u vrijeme kada se tržnice i povrtnjaci crvene i mame da se upustite u kulinarske pustolovine.

Rajčica u glavnim jelima

Jela koja predlažemo zasigurno su vam poznata od ranije, poput sataraša, jer luk, rajčica i paprika uz dodatak začina u tren oka pretvara se u omiljeno povrtno jelo. Možete ga poslužiti i uz jela s roštilja ili zamrznuti i koristiti kao dodatak jelima. Za pripremu hobotnice dovoljno je maslinovo ulje i limun, a poslužite je na način da rasporedite narezanu rajčicu, pospite kaparama, a na vrh rasporedite hobotnicu. Nedostaje još foccacia i ovaj mediteranski ručak je spreman.

Želite li se još malo zadržati na okusima Mediterana, onda je mediteranski kus-kus s piletinom pravi izbor za vas. Rajčica, kapare, masline, feta sir i na trenutak smo već otputovali na jug. Naravno da ćete okuse prilagoditi vlastitim preferencijama, a u ovom slučaju piletinu zamijenite s velikim kozicama ili komadićima tune, a umjesto kus-kusa koristite kvinoju. Trio koji čine tjestenina, sir i rajčica jedan je od najpoznatijih u kulinarstvu. Otkrijte kako im dati novu hrskavu notu u receptu za njoke s rajčicama i mozzarellom. Iako originalni recept sadrži cherry rajčice, ovo jelo možete spremati i kada nisu dostupne pa ih zamijenite sjeckanom rajčicom s bosiljkom i origanom.

Rajčica u sendvičima i salatama

Dekorativna i ukusna, rajčica je česta pratiteljica jela s roštilja, a gotovo nezaobilazan sastojak u sendvičima, burgerima i salatama. Volite li tortilje, onda će vas razveseliti doručak ili međuobrok u obliku maštovitog wrap sendviča s tortiljama. Sastojke jednostavno posložite, preklopite tortilju i poslužite. Za ljubitelje svježih povrtnih salata, tu je salata caprese s bosiljkom, maslinovim uljem i aceto balsamicom. Ostavite li salatu sa strane 5 do 15 minuta, za to će vrijeme sol će izvući dio soka iz rajčica, stvarajući nevjerojatno ukusan preljev na dnu tanjura i čineći ga savršenim za natapanje kruhom. Što kažete na cezar salatu s popečcima od soje koji su se odlično snašli uz umak od indijskih oraščića i hrskavi slanutak? Ostane li išta, slobodno spremite u hladnjak, jer ova je salata provjereno odlična i idući dan.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.