Moj profil

Skriveni afrodizijaci

Začini mogu utjecati na organizam na različite načine, od podizanja energije do smanjenja napetosti, a mnogima od njih pripisuju se afrodizijačka svojstva.

Vatreni zalogaji

Poznato je da čokolada utječe na raspoloženje i podizanje energije. Kada je riječ o ljubavnim začinima i hrani, često se još uz čokoladu spominju med, orašasti plodovi, čili, đumbir, papar… Napravite mjesta i vremena za čoko-chili trenutak ili pak isprobajte deliciju koja se krije u srcolikim kolačićima od šarf čokolade s čilijem. Želite li se poigrati okusima, izaberite slatko-kiselkastu aromu voćnog deserta kojega će dodatno zagrijati čili, a odmah iza toga ugasiti sladoled od vanilije.

Papreno dobro

Neki od začina uspješno pospješuju cirkulaciju što opet može utjecati i na raspirivanje unutarnje vatre ili povećanje ljubavnog užitka. Papar je jedan od začina koji nosi taj epitet, a prisutan je u svim svjetskim kuhinjama pa pripremite papreni tart s medom i morskom soli, a od voća isprobajte opcije s marelicama, šljivama ili smokvama. Za posebne prigode kušajte vatrene čokoladne poljupce i uživajte u slatko ljutoj kombinaciji nježno oblikovanih slastica. Za sve ljubitelje neobičnih kombinacija brownie s kajenskim paprom bit će izazov za maštu i nepca.

Vrući dodir đumbira

Afrodizijaci su dio kulture brojnih naroda, a kroz povijest su im pridodavana različita svojstva. Đumbir se često spominje među narodnim afrodizijacima, a ima li u tome istine doznajte u receptu koji kombinira omiljene namirnice u nabujak s đumbirom i bademima. Svi već znaju da jabuke ljube cimet, a pogledajte što se dogodi kada u priču dođe i đumbir u ovom receptu za crumble od jabuka s đumbirom.

Male pite s rižom svojim mirisnim začinima na podlozi od orašastih plodova i tijesta približavaju kuhinju mističnog Orijenta. Zasigurno hrana može utjecati na raspoloženje, energiju, smanjenje napetosti ili samopouzdanje, ali ono što je najvažnije jest da je pripremljena s puno ljubavi. Ipak su hrana i ljubav osnovne potrebe svih bića.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.