Moj profil

Slastice koje morate isprobati ovih blagdana

Pripremili smo slastice koje obavezno isprobajte ovih blagdana, jer započinjemo s pripremama za dane u kojima vlada slatka groznica od meda, cimeta, vanilije, badema i čokolade.

Mirisne i nezaobilazne vanilin kiflice

Ništa ne miriše na blagdane kao vanilin kiflice. Bez obzira je li riječ o Novoj godini, Božiću ili kojem drugom zimskom prazniku, vanilin kiflice nezaobilazne su na svakom svečanom zimskom stolu. Prhko tijesto pripremite od kombinacije oštrog i glatkog brašna i uživajte u aromi vanilije.

Uvijek popularne boemke i mađarice

Mirisnim kiflicama uz bok stoje boem kocke, tradicionalni kolač kojega volimo vidjeti u svim prigodama. Boem kocke su jedan od onih kolač kojeg svi poznaju i vole, a tajni sastojak ukusne i čvrste kreme krije se u Dolcela pudingu s okusom vanilije.

Nađete li se u raspravi je li bolja boemka ili mađarica, predlažemo da ne ulazite u ozbiljnije razgovore na tu temu, jer prugice su jednako savršene u svakoj od ovih slastica. Smatra se da je mađarica najbolja kad malo odstoji pa možete započeti s pripremom mađarice s karamelom i čokoladnom glazurom.

Kuglof ili puding

Kako bismo pojednostavili blagdane koji već sami po sebi znaju dovoljno stresni, pripremili smo mramorni kuglof na lakši način. Kao što već i sami znate, kuglof je zaštitni znak blagdana, a ovaj je bogatiji još za koricu naranče, šaku grožđica i žlicu, dvije ruma.

Ne trebamo biti Englezi da bismo se počastili engleskim bozićnim pudingom  koji obiluje orašastim plodovima i sušenim voćem. Moramo priznati da nam se više sviđa od slane verzije  s mesom.

Blagdani s okusom medenjaka

Vođeni krilaticom za svakoga ponešto pronašli smo i božićne biscotte, poznate talijanske duguljaste, suhe keksiće. Doznajte kako postići iznimnu hrskavost i uvjerite se sami kako savršeno nadopunjuju topli napitak i blagdanski ugođaj.

Iako šećer dolazi na kraju, mi smo ipak izabrali med. Kako ne bi baš sve uvijek bilo predvidljivo, izabrali smo malo drugačiji oblik. Rolada s okusom medenjaka dekorirana listićima badema i cimetom može  izgledom i okusom konkurirati svakoj medenoj slastici i zauzeti centralno mjesto blagdanskog stola.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.