Moj profil

Sushi

60 minuta
37

Nešto za sve ljubitelje Japanskog sushija...mi ga naprosto obožavamo ;) 

Nešto za sve ljubitelje Japanskog sushija...mi ga naprosto obožavamo ;) 

Sastojci

za
sushi riza
sushi alge
svezi losos
sargarepa, paprika crvena, krastavac, avokado
secer, ocat od jabuke
susam crni/beli

Priprema

1.

Više ideja za svakodnevne kulinaricne carolije mozete naci na: https://www.facebook.com/lovelyfood.eu?ref=aymt_homepage_panel

to je moja nova stranica i bice mi vrlo drago ako cemo se i tamo druziti <3

2.

Papriku, lososa, avokado, krastavce (bez sjemenki naravno) i sargarepu izrezemo na duze trakice. Sargarepu i paprike malo izblansiramo, 2 min u vreloj vodi (da ne izgube boju i crstinu). 

Pripremimo rizu po uputima koji su napisani na kesici (ja sam imala rizu iz Lidla, sushi rizu - osim vode sam dodala malo obicnog octa od jabuke, jer rizevog nisam imala, i malo secera pa sam u tome skuvala rizu). Secer i ocat naprave kao neki lepak, koji drzi rizu skupa, da se ne raspadne, a ne morate se plasiti da bi se ocat osecao, jer se uopste ne. 

Pripremimo podlogu od bambusa, koja ce nam mnogo pomoci kad budemo savijali rolnice. 

Kod FUTOMAKIJA (spolja ima algu) na podlogu stavimo algu i na nju rasporedimo rizu pa onda na to poslazemo povrce i ribu i savijemo sto cvrsce. Krajeve pred savijanjem navlazimo vodom, da se rolnice ne raspadnu. 

URAMAKI sushi (spolja ima rizu i crno/beli susam) napravimo tako da na podlogu stavimo providnu foliju, pospemo susam i preko toga stavimo rizu (napravimo oblik malo manji kockasti od alge). Opet malo navlazimo krajeve alge i stavimo preko rize. Kad smo to napravili, na algu slozimo povrce i ribu i pazljivo umotamo pomocu bambusove podloge. 

3.

Nadam se, da sam objasnila sto bolje, ima mnogo tutoriala na youtube, pa je, ako pravite prvi put, najbolje da pogledate tamo postupak. Ovaj receptic je vise kao ideja za originalni rucak, party ili jednostavno iznenadjenje za vase najmilje :) 

Prijatno!

良い食欲

  • Sushi(1)

8

Mimi & Pomoravka, hvala vama od srca na komplimentima <3 

Svaka čast a sushi jako volim.

jao i mi ga obozavamo...to obavezno imamo 2x tjedno...odlicno si pripremila

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)