Moj profil

Juha od gljiva

40 minuta
10

Kada moju kćerku pitate koja juha joj je omiljena bez razmišljanja će reći-juha od gljiva i to mirisnih i finih šumskih gljiva.

Kada moju kćerku pitate koja juha joj je omiljena bez razmišljanja će reći-juha od gljiva i to mirisnih i finih šumskih gljiva.

Sastojci

za
1 glavica crvenog luka
300 g gljiva(vrbovače ili neke druge)
1 žlica brašna(na vrh)
1,5 l vode
sitno kosani list peršina
sol,vegeta,papar
par žlica ulja

Priprema

1.

Crveni luk sitno narezati.
Ugrijati ulje i pržitni nasjeckani luk dok ne požuti.Luk malo posoliti da se ubrza prženje.
Gljive(prethodno kratko prokuhane) samljeti na stroju za mljevenje mesa ili ih sitno nasjeckati.Dodati ih na luk i pržiti oko 5 minuta. 
Dodati brašno i kratko ga ispržiti.Podliti s vodom,pojačati vatru da zavri.
Nakon što zavri smanjiti vatru,dodati začine:sol,žličicu vegete i papar.Kuhati oko 15 minuta i pred kraj dodati umučeno kiselo vrhnje i kosani list peršina.Sve skupa kratko prokuhati(oko 1-2 min).
Moji vole da se gljive osjete dok se jede juha pa ih zato sameljem na stroju za meso.Po želi se gljive mogu usitniti štapnim mikserom da se dobije krem juha. 

2.

Ako su gljive jako mlade nije potrebno prethodno prokuhavanje.

  • Supe(1)
  • Gljive-jestive(1)

7

Istina,nema do domaćeg.🤗

Domaća je najbolja...🙂

Azre,mi nikako ne volimo one juhe iz vrečice i kada sam ovo radila prvi puta bio je pun pogodak.😁Zlata moja,hvala ti!Nisam još pravila kao gulaš.Morat ću i to isprobati.Kod mene gljive prolaze u juhi,s jajima,u umacima i kao faširke.😉Krissy,onda znaš o ćemu govorim kada kažem da je juha fina i mirisna.😁Anka,nema do domaće...🙂

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)