Moj profil

Štrudla sa šumskim voćem

30 minuta
36

Ono kada imate vremena i mogućnost da se smjestite u toplu fotelju, bezbrižno promatrate  zimulju vani i sebe nagradite ovom toplom i mirisnom štrudlom

Ono kada imate vremena i mogućnost da se smjestite u toplu fotelju, bezbrižno promatrate  zimulju vani i sebe nagradite ovom toplom i mirisnom štrudlom

Sastojci

1 paket kora za savijaču
5 velikih žlica griza
malo ulja
20 g maslaca
1 dl mlijeka
500 g smrznutog šumskog voća
malo mljevenog šećera za poipanje

Priprema

1.

U posudi izmiješati jaja, šećer, griz, vrhnje, prašak za pecivo, vanilin šećer i ulje

2.

Za svaku rolu izdvojiti po tri kore i krenuti sa slaganjem. Kora se stavi na dasku / masni papir i ijela se premaže smjesom koju smo napravili. Prekrijemo ju drugom korom i ponovimo postupak. Kada smo stavili treću koru, po njoj rasporedimo malo premaza i poslažemo šumsko voće. Rubove kora premažemo vrhnjem i po cijeloj površini lagano posipamo šećerom. Sve to zarolamo i slažemo u tepsiju u koju smo stavili masni papir. Isti postupak ponovimo još dva puta. 

3.

Potom otopimo na laganoj vatri maslac i mlijeko i premažemo štrudlu koju onda stavimo u pećnicu koju smo prethodno ugrijali na 180 C. Svakih 5 minuta vadimo štrudlu  i premazujemo mlijekom i maslacem. Štrudlu vadimo van kada lijepo porumeni. Pustimo da se malo ohladi, pospemo šećerom u prahu i uživamo. Možemo dodati još i kuglicu sladoleda od vanilije, ali nije nužno.

  • Štrudla(1)
  • Šumsko voće(1)
  • Strudla-sa-sumskim-vocem(1)
  • Savijaca-sa-sumskim-vocem(1)

3

Nedavno sam radila sličnu štrudlu, na tijesto je išao premaz, a fila je bio puding od vanilije, pa onda šumsko voće. Jako fino.

Sto je dobra strudla...svaka čast...ide u omiljene...

Dobar recept i lijepa štrudla !

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)