Moj profil

rendača

87

jelo koje obožavam praviti,lagano za napravit a i ukusno

jelo koje obožavam praviti,lagano za napravit a i ukusno

Sastojci

6 večih krumpira

Priprema

1.

Krumpir izrendati,dodati jaje ,malo soli i papra. Dodavati  malo brašna dok se sve ne sjedini,vode po potrebi dodati i peći. kad se ispeće zaliti vodom u koju stavimo malo soli i vratiti u pećnicu još 2-3 min. Kad rendaču izvadimo iz pečnice poškrapati je sa malo ulja ili masti.

Posluživanje

poslužiti uz jogurt ili salatu sezonsku.

  • Krumpir(2)
  • Probati(1)
  • Izlivaca(1)
  • Krumpirusa(1)
  • Krumpir-ribani(1)

37

Hvala SEKA-VANJA . U pravu ste da je na slici krumpir rezan na male kockice , ali u mom kraju to zovu rendaca samo je netko voli sa ribanim netko sa sjeckanim krumpirom. Kod nas na Brestovsku sam čula za to što vi pravite ali ono to zovu golopita. Ja ću svakako probati i na vaš način jer obožavam sva jela s krumpirom.

Čestitke. Ova slika je ipak sa rezanim krumpirom na kockice ( ako se ne varam) , a ti navodiš da se krumpir izrenda( izriba na trenici) pa mi nije jasno radi li se uopće o rendači.Inače i ja je pravimovako:

izribam krumpir na najsitnijem dijelu ribeža , dodam sol i dvije žlice brašna - tek da poveže krumpir. Rastanjim i pečem na najvećoj temperaturi dok se ne zazlati. Možda netko ili ti proba i na ovaj način.

Moja pok.mama je iz okolice Livna i ovako je radila, samo što je krumpir rezala na male kockice, a mi smo to obožavali i danas obožavamo i zvali smo ga kumpirač...

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)