Moj profil

Štrudla od oraha

95

Nikad se nisam usudila praviti strudlu,zbog pucanja i jos nekih detalja a otkad sam pronasla ovaj recept svaki vikend je na mojem stolu...isprobajtee

Nikad se nisam usudila praviti strudlu,zbog pucanja i jos nekih detalja a otkad sam pronasla ovaj recept svaki vikend je na mojem stolu...isprobajtee

Sastojci

Porebni sastojci za tijesto;
800 gr brašna
150 gr šećera i 1 vanilija
50 gr margarina
1 dl ulja
1 nepuna žlica soli ( žlica za bijelu kavu)
1 žlica ruma i malo limunove korice
4 dl mlijeka
Potrebni sastojci za nadjev;
150 gr šećera
2 žlice ruma
2 dl mlijeka
1 vrecica vanilije
ribana korica jednog limuna
snijeg od 3 bjelanjka

Priprema

1.

Najprije prosijte brašno i stavite ga na toplo mjesto dok pripremite sve druge sastojke.

2.

Kvasac iznrvite u malo toplog mlijeka i mrvicu šecera da nadođe.

3.

Pripremljeno brašno istresite u odgovarajuću zdjelu i u njega stavite šećer,sol i limunovu koricu.Mlijeko malo zagrijte,pa u tako toplo mlijeko dodajte žumanjke i sve skupa izmješajte. Nadošli kvasac ilijte u brašno,zalijte mješavinom mlijeka i žumanjaka te umijesite tijesto.

4.

Kad ste ga već dobro umijesili da se tijesto odvaja od zdjele,dodajte mu istopljeni margarin zajedno s uljem i žlicu ruma.Još malo mijesite da se i masnoća spoji s tijestom,a potom ga pokrijte i ostavite na toplo da tijesto uzraste.

5.

Limunovu koricu  zajedno s vanilijom namočite u rum. Šećer stavite u šerpu i istopite ga na peći u svjetlo-smeđi karamel. Pazite da ne izgori.Kad je šećer dobio smećkastu boju,zalijte ga s dva dl mlijeka.Neka lagano kuha dok se šećer ne istopi.Kad se istopio dodajte  u njega slatko vrhnje da se zagrije.Skinite s peći i u tako vruće istresite orahe te sve zajedno izmješajte.

6.

Nadošlo tijesto istresite na kuhinjsku plahtu posutu brašnom i razvaljajete dvi štrudle debljine oko pola cm.Neka tijesto ostane tako  dok dokraja pripremite nadjev. Bjelanjeke umutite u čvrsti snijeg s tri žlice šećera.Kad je dobro čvrst,istresite ga na nadjev od oraha, i lagano izmješajte.Tako pripremljen nadjev razmažite po razvaljanom tijestu.pospite limunovom koricaom.vanilijom i rumom i savijte u rolu.

7.

Stavite štrudlu na pouljan lim i izbodite je vilicom na nekoliko mjesta.

8.

Ostavite je na toplo mjesto da se ponovo diže. Nadošlu štrudlu premažite razmućenim jajetom i stavite je u z agrijanu pećnicu da se peče na 200 stupnjeva. Kad naraste i porumeni smanjite temperaturu da se dokraja peče na laganoj vatri. Štrudlu treba peći oko sat vremena;ovisno o debljini tijesta i nadjeva.

9.

Kad je pečena,isresite je iz lima i pokrijte krpom da se potpuno ohladi

  • Savijače(1)
  • Štrudli(1)
  • ORAHNJACA(1)
  • Štrudle i savijače(1)
  • Strudla-5(1)
  • Guzvare(1)
  • Kolači(1)

7

😁👍

Odličan recept. Radla sam sa orasima, sa čokoladom i sa jabukom... Baš je sočna...

katarinadid

strudlu sa makom nisam radila tako da ti nebi znala rec postupak..pozz i hvalaa na pohvalamaa

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)