Moj profil

Badem-cokoladni pucanci

60 minuta
124

Sastojci

Za testo
225 gr gorka cokolada
50 gr puter (maslac)
1-2 zlice liker od narandje ( moze i drugi po vas izbor)
2 jaja (sobnoj teperaturi)
1/4 caena caza secer
1 caena casa bademovo brasno ( oguljeni i sitno sameljeni bademi)
1/2 caena casa brasno
1/2 zlicica prasak za pecivo
Za posip
1/2 caena casa kristal seecer
3/4 caeni casi mljeveni secer

Priprema

1.

 Iskrsite cokoladu na male komade, dodate mu puter i sve to skupa istopite na vodenu kupelj. Sad mu dodajte liker i to izmesajte da se sjedini.

2.

    Razbijte jaja zajedno sa secerom sve dok ne dobijete penestu smjesu, dodajte cokoladu i sve to opet izmesati kako biste doili jednu homogenu smesu.

3.

     Izmesajte dvije vrste brasna i prasak za pecivo i dodajte u jajcanu-cokoladnu smjesu neprekidno mesajuci dok se svi sastojce ne sjedine. Ovako dobijenu smesu pokrijte sa strec-foliju i ostavite u frizider da odlezi jedno 2-3 casa, a moze i cjelu noc kako bi ste dobili tvrdo testo.Kad se testo ohladilo i postalo lako za raditi s njime, pravite male loptice (3 sm dijametar) pa uvaljati svaku prvo u kristal secer zatim u mljeveni secer  i naredite u tavi na rasdaljini jedna od druge na 3 sm. Stavite da se peku na 160 stepeni u predhodno zagrijanoj rerni oko 10-12 min. Ove kolace trebaju se stegnut samo odozgo, a u sredini trebaju oni ostat mekane. Mnogo je bitno da ih ne prepecete (ispecene kolace se sasvi lako odlepe od pek papir i ako iste samo malo gurnete sa prstom). Izvadite kolace i postavite na resetku do njihovo potpuno ohladjivanje.

Posluživanje

Zabeleske:

Od ovako pripremljenu dozu trebate dobit oko 55-60 kolace (dvoje tave). Kad pravite loptice od testa morate to sto brzije spremat zato sto testo na sobnoj tepemraturi lako postane mekano i ljepi vasm se na ruke. Ako testo postane mnogu mekano, stvite ga u komoru od hladnjak na nekoliko minuta i opet produzite da radite.

  • Sitni kolači(5)
  • Keksići(5)
  • Keksi(4)
  • Raspucanci(3)
  • KOLAČI- SITNI(2)
  • Cookies(2)
  • Božić(2)
  • Sitni kolačići(2)
  • Cool-keks(1)

35

ovo je recept za najfinije raspucane keksiće.. divota jedna 🙂

Hvala ti Rummy na ovoj divoti od recepta, ovo je san snova a jednostavno što cijnim iznad svega.

Kako niste dobili odgovor  - to znači čajna

Ovako je ispalo drugima