Moj profil

Baguette Paula Hollywooda

26
Baguette Paula Hollywooda

Recept sam pronašla na internetu, a pošto je P. Hollywood veliki stručnjak za dizana tijesta morala sam ga isprobati. Prenosim i njegove savjete.

Recept sam pronašla na internetu, a pošto je P. Hollywood veliki stručnjak za dizana tijesta morala sam ga isprobati. Prenosim i njegove savjete.

Sastojci

10 g soli
370 ml hladne vode (iz slavine)
maslinovo ulje (može i suncokretovo)

Priprema

1.

Maslinovim uljem (ili suncokretovim)  lagano pouljiti posudu u kojoj će se tijesto dizati.

2.

Promiješati brašno, šećer i sol, napraviti udubinu u koju se usipa kvasac. Uz postepeno dodavanje vode mijesiti tijesto.Kada se počne dobivati masa koja nalikuje na tijesto, dodati ostatak vode i nastaviti mijesiti još 10- tak minuta.Tijesto prebaciti u pripremljenu pouljenu posudu, pokriti i dizati 1h.

Ja sam kratko mijesila mikserom, spiralnim nastavcima, pa potom rukama na podlozi.

3.

Podlogu na koju će se staviti dignuto tijesto premazati maslinovim uljem. OPREZNO  prebaciti tijesto na podlogu. (tijesto se ne smije premjesiti kako bi zadržalo što više zraka).

4.

Podijeliti na 4 - 5 dijelova.Svaki dio laganim pokretima oblikovati u duguljasti oblik. Staviti u lim za pečenje (pokriven papirom za pečenje). Pokriti prozirnom folijom i dizati još 1h.Kada se pritisne prstom tijesto bi se odmah trebalo vratiti u prvotno stanje.

Moje iskustvo: folija se lijepila za tijesto, zato sam ju premazala s par kapi ulja.

5.

Zagrijati pećnicu. Baguette prije pečenja lagano posipati s brašnom  i zarezati oštrim nožem po površini.Na dno pećnice staviti posudu  s vodom. Lim s kruhom staviti na rešetku, na donji dio pećnice).Peći na 160  oko 25 minuta ili dok ne poprimi zlatnu boju. Moja pećnica je ventilatorska i većinom sve pećem na toj temperaturi. Kod normalnih pećnica to je malo viša temperatura - oko 180.

Ja sam pekla 25 minuta, trebala sam ostaviti još koju minutu duže da dobije lijepu hrskavu koricu.

6.

Gotov baguette prije rezanja obavezno ohladiti.  Baguette treba imati hrskavu koricu i na presjeku se trebaju vidjeti rupice (zato se ne mijesi 2. puta).

  • Kruh(2)
  • Leb(1)
  • Bakeries-is(1)
  • Somuni(1)
  • Isprobati(1)
  • Probaj(1)
  • Pecivo-probati(1)
  • Kruh i peciva(1)

16

Vesna hvala ti!😘Renchi, hvala! Bit će mi drago ako isprobaš.😉

bilježim se ovdje na isprobavanje..... lijepo si ti to napravila.....

Divno draga❤️

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)