Moj profil

Bećar kocke

386

recept imam već jako dugo i češće je na našem stolu jer je omiljeni, a dobila am ga davno od kolegice slavonke iz ureda.. Ako imate oblatne Gluten free ovaj kolač može uz deklarirane namirnice biti i bezglutenski božični kolač ili za neku drugu prigodu..rođendane, krštenja, svadsbe

recept imam već jako dugo i češće je na našem stolu jer je omiljeni, a dobila am ga davno od kolegice slavonke iz ureda.. Ako imate oblatne Gluten free ovaj kolač može uz deklarirane namirnice biti i bezglutenski božični kolač ili za neku drugu prigodu..rođendane, krštenja, svadsbe

Sastojci

Fila I
30 dag smokava
10 dag grožđica
15 dag šečera u prahu
2 žlice pekmeza (marelice ili naranče )
1 limun (naribana korica i sok)
1 naranča (narinbana korica i sredina)
Fila II
30 dag oraha
20 dag šečera u prahu
1 žlica ruma ili liker od naranče; maraskino
Fila III
15 dag šečera u prahu
15 dag maslaca
4 kore oblatni ima i GF oblatne u bezglutenskoj verziji
onda pazimo na GF namirnice da su deklarirne Gluten Free ili prekriženi klas

Priprema

1.

1 pakovanje oblatni, pripremiti 4 lista.

2.

Fila I Samljeti smokve, grožđice i naranču. Naranča neka odstoji u slanoj vodi preko noći ako nije neprskana (naribati koricu.. a sredinu samljeti sa ostalim sastojcima), dodati pekmez ili od marelice ili naranče, limuna) i šečer i sve izmješati. Filom izmješati jedan list oblatne i prekriti oblatnom.

3.

Fila II Orahe samljeti i pomješati sa šećerom, pa pofuriti uzavrjelim mlijekom i rumom ili nekim likerom. Ohladiti pa premazati drugu oblatnu koju prekrijemo trećom oblatnom..

4.

Fila III Šećer i žumanke kuhamo na pari i u ohlađeno dodamo izrađeni margarin i sok od limuna. Kremom premazati treću oblatnu i pokrijemo četvrtom tako da glatka ili rebrasta starna bude okrenuta prema gore (meni se više dopala rebrasta pa sam zato stavila ali vi stavite koja vam se više sviđa).

5.

Čokoladna glazura po želji ..Nekad stavim čokoladnu glazuru a nekad ne ovisi ako ju stavljam onda gornja površina mi je glatka a ne rebrasta..

6.

Isprobala Argona  i još jedna slika 

7.

Naknadno upisan  20.12. 2018 

Za Božić 2018 g sam isprobala i u Bezglutenskoj verziji Bećar kocke  s time da sam u Šafranu kupila neke namirnice, oblatne bez glutena ima sa šećerom i bez šećera u GlutenBio u Zgb  za lupit (jedno palkovanje 32 kn a možete naručiti internetom..  Šećer u prahu na mlinčić za kavu samljeti prosijati 2 x kroz sito  ili koristiti brezin šećer, agavin sirup eritrol ili steviu..već što vi koristite.

Posluživanje

Savjet: Ako limun i naranča nisu neprskani onda ih preko noći stavim u posudu sa slanom vodom i sutra dan dobro isperem, posušim i dalje nastavljam sa postupkom kako mi zatreba prema receptu.

  • Oblatne(22)
  • Oblande(7)
  • Kolači(3)
  • Božični kolači(2)
  • Oblanda(2)
  • Oblandi(2)
  • Orasi(2)
  • Sitni kolači(2)
  • Smokve(2)

73

Oblatne GF imate u ••Gluten-Bio, Ul Crvenog križa cijena cca 35 kn imate bez šećera i sa šećerom a moze se naruciti i preko neta.LP♡♡♡

G. Anka, gde nabavljate oblatne  GF?

eto dogodi se i to da mi nešto ovako dobro promakne ,ispravićemo ...👋

Ovako je ispalo drugima