Moj profil

Bounty čokoladice

167

Teško je povjerovati da se ove poznate čokoladice mogu napraviti tako brzo i na takav jednostavan način. Okus im je gotovo identičan onim kupovnim a priprema nije izazov ni onim kuharicama koje misle da im nikad ništa ne može uspjeti. 

Teško je povjerovati da se ove poznate čokoladice mogu napraviti tako brzo i na takav jednostavan način. Okus im je gotovo identičan onim kupovnim a priprema nije izazov ni onim kuharicama koje misle da im nikad ništa ne može uspjeti. 

Sastojci

400 gr kokosovo brašno Dolcela
300-600 gr mliječna čokolada za preliv

Priprema

1.

Pomješajte šećer u prahu, kokosovo brašno i mlijeko u prahu da dobijete ujednačenu masu.

2.

Dodajte toj masi kondenzovano mlijeko te ju umjesite kao da mjesite kruh.

3.

Ostavite masu u frižider na 30 minuta da postane čvrsta i laka za oblikovanje.

4.

Uzmite 20-22 gr mase (idealno 20 gr) te oblikujte štanglicu. Pritisnite štanglicu sa svih strana da vam se ne rasipa već da bude lijepo čvrsta. 

5.

Istopite oko 500 gr mliječne čokolade. Ja sam istopila više jer mi je tako bilo lakše umakati čokoladice a ukupno se utroši oko 300 gr. 

Pokušala sam da napravim štanglice sa čokoladom za kuhanje (koju uvjek koristim kada pravim kolače) ali mi je okus ljepši i sličniji originalu sa mliječnom čokoladom.

Šare napravite kao na videu.

Posluživanje

Video recept na:https://youtu.be/4N6mv2y16mo

  • Kokos(4)
  • Bounty(2)
  • Sitni kolači(2)
  • JEDNOSTAVNO(1)
  • Kolaci-nepeceni-sitni(1)
  • Praline(1)
  • Party-food-slatko(1)
  • Mia-is(1)
  • Homemade(1)

13

Vidjela sam davno Inkin recept i odusevila se slikom ali ga nisam probala. Gledala sam neke recepte na engleskom i kod njih se vecinom koristi kondenzovano mlijeko ali ne mlijeko u prahu. Pokusala sam i bez mlijeka u prahu ali mi se nekako ljepse vezu sa istim i nekako mi je blize okusu onih pravih. 🙂

Pravila sam po receptu od Inke56 u koji ne ide kondenzovano mleko i bili su fantastični, kad budem pravila ove čokoladice sledeći put, probaću sa kondenzovanim mlekom, po tvom receptu.

Hvala lijepo AnAngel.

Nisam sigurna u vezoi mlijeka iz Lidla ali bi trebalo da bude dobro.

Ja samo znam da u prodavinici u kojoj ja kupujem ima kondenzovano nezasladjeno mlijeko (mutno bijele boje) i kondenzovano zasladjeno mlijeko (malo gusce i boje karamela). Ja koristim ono obicno nezasladjeno a sada ne znam kakvo je tacno u lidlu.

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)