Moj profil

Božićne “zvjezdice” u ljetnom ruhu

26

Inspirirana Superkemijinim fetišem na japanke, dala sam božićnim zvjezdicama – jednom od rijetkih kolača sa začinom za medenjake koji se našoj ex chefici sviđa – lepršav ljetni look.

Inspirirana Superkemijinim fetišem na japanke, dala sam božićnim zvjezdicama – jednom od rijetkih kolača sa začinom za medenjake koji se našoj ex chefici sviđa – lepršav ljetni look.

Sastojci

za tijesto
250 g brašna
50 g gustina
150 g šećera
jednog limuna naribana korica
po prstohvat mljevenog cimeta i anisa (ako nemate, stavite začin za medenjake)
250 g margarina
za fil
žele, ili bolje džem od dunja
začin za medenjake
za glazuru
prehrambene boje
ukrasni konfetti i mrvice

Priprema

1.

Prosijte i pomiješajte brašno i gustin, te napravite udubljenje na sredini u koje ćete dodati jaje. Dodajte šećer, limunovu koricu, cimet i anis. Narezani margarin poslažite uz rub brašna i sve zamijesite.

2.

Tijesto umotajte u foliju i stavite u hladnjak na jedan sat.

3.

Tijesto izvaljajte na 3-4mm, te izrežite zvjezdice (oko 4cm veličine). Na polovici njih izrežite po sredini manje zvjezdice. Također se možete odlučiti na noge, japanke ili koji vam je već oblik drag. Ja sam stopalo dobila iz Njemačke, a potplate sam napravila tako da sam magnetić-japanku oblijepila kartonom i “selotejpom” i tako dobila improvizaciju kalupića-rezalice. Ostatke zamijesite i ponovno izrežite.

4.

Sve stavite na lim obložen papirom za pečenje te pecite 10-12min. na 180 stupnjeva.

5.

Žele odn. džem zagrijte, umiješajte začin za medenjake (moja je majka složila par teglica sa začinom još kada je kuhala džem) te kolačiće zalijepite njime. Po jednu zvjezdicu s rupicom stavite na jednu zvjezdicu bez nje, odn. po jednan namazan “taban” stavite na jedan “đon”.

6.

Pomiješajte šećer u prahu i sok od limuna, a za japanke to učinite u toliko zdjelica, koliko boja mislite koristiti, te u svaku dodajte po kap-dvije željene boje.

7.

Gornju zvjezdicu s rupicom namažite glazurom, te posujte krupnim ukrasnim šećerom ( Hagel Zucker, na Superkemijinoj pinci ); a kod japanki crveno ili kako vam drago “nalakirajte” noktiće te po stopalu ocrtajte gornji dio japanke i zasujte nekim od ukrasnih šarenih mrvica. Glazuru nanesite na dio potplata koji viri oko noge, a možete i donju stranu nakon što se gornja osuši.

  • Keks(1)
  • KOLAČI- SITNI(1)
  • Cookies(1)
  • Fini keksići(1)
  • Dunja(1)
  • Japanke-keksi(1)
  • Party(1)
  • Uskrs(1)
  • Ideja(1)

29

ne pem f grobek, bum se skurila 😛

skupljam ki hrčak..da se mogu raspojasati kod pince 😁😁😁😁

Ja njoj dajem Hagel zucker, a ona ga čuva da ga nosi u grob sa sobom 😛! Hvala (Bogu) kaj si ih napokon napravila, kolko si se nakanjivala 😛!

kako ja radim pekmez od dunje (recept koji ti nikak da objaviš) samo zbog ovih keksića bio je red da ih konačno i ja napravim, a ne samo da jedem tvoje (kaj mi je priznajem puno slađe i finije 🍽 )..

samo sam ih premazala glazurom i posula kristal šećerom 😉

htjela sam ih još malo rozom glazurom ušminkati al mi pobjeglo farbe pa je bila prežifčana barbi roza te sam odustala od daljnjih aktivnosti ;)😉

Ovako je ispalo drugima