Moj profil

Breskvin ljetni kolač

129

Sinoć sam gledala recepte za kolače s breskvama,ali nisam imala sve potrebne sastojke za napravit neke pa rekoh idem sama nešto iskemijat…i tako je nastao ovaj kolačić :)

Sinoć sam gledala recepte za kolače s breskvama,ali nisam imala sve potrebne sastojke za napravit neke pa rekoh idem sama nešto iskemijat…i tako je nastao ovaj kolačić :)

Sastojci

I krema
820 g kompota od breskve
1 prašak za puding vanilija
4,5 dl tekućine iz kompota +voda
II KREMA
4 dl mlijeka
1 prašak za puding vanilija
100 g margarina
i još..
2 šlag-pjene

Priprema

1.

Priprema:U manju tepsiju (20/30) složiti red petit keksa.

2.

Breskve izvadit iz kompota i više od pola količine sitno nrezati.

3.

U sok od kompota doliti vode da se dobije 4, 5 dl i u toj tekućini skuhati puding prema uputi na vrečici, u vrući umiješati rezane breskve i odmah preliti po keksima. Na tu smjesu odmah poslagati drugi red keksa.

4.

Puding od vanilije skuhati u 4 dl mlijeka i u topli umiješati 100g omekšalog margarina, kremu premazati po keksima i kolač ohladiti.

5.

Dvije šlag-pjene umutiti i premazat hladni kolač,ukrasiti po želji, ja sam ga posula mljevenim keksima.

6.

P.S.Ostatak breskvi iz kompota pomiješati s jogurtom i cornflakesom i poslužit za laganu večeru :)

  • BRESKVE(5)
  • Voćni kolači(3)
  • Keks(2)
  • Vočni kolač(2)
  • Kolači(2)
  • Nepečeni kolači(1)
  • Cool-vocnjak(1)
  • LARA(1)
  • Bez-pecenja(1)

36

Rađen ponovo, pojeden još brže! 😋

Hvala puno mozda se puding nije odmah stisnuo jer si ga kuhala samo s vodom ako sam dobro shvatila kod mene je sa tekućinom iz kompota i vodom i nisam imala problema,samo sa vodom nisam nikad kuhala pa ne znam kako ispadne.Možda bi bilo dobro od friških breskvi napravit kompot pa onda kuhati pudinNG.Sve u svemu slike su krasne i drago mi je da ti se sviđa 🙂

Odličan kolač! 👍 Baš za ove vruće ljetne dane... Osvježavajuć i lagan! Mljac! 😋 Koristila sam svježe breskve, samo ih narezala i ubacila u kuhani puding... Imala sam malih problema s pudingom, nekako mi je bio voden, posebno ovaj prvi kojeg kuham s vodom i u koji stavljam breskve... Nikako da se stisne kako treba, a radila točno po receptu... Sutradan se je ipak malo stisnuo, pa se moglo lipo rezati. Mislim da je do pudinga 😕 Koristila sam Dolcelin... Idući put radim s nekom drugom vrstom pudinga. Uglavnom, ukućani jako zadovoljni. Sigurno ga radim ponovo i to vrlo brzo. Slikice su u galeriji 😉

Ovako je ispalo drugima