Moj profil

Cake pops

106
Cake pops

U moru recepata za popse svi su mi bili mekani i nepostojani ljeti kad je vani vruće, pa sam isprobavanjem došla do ove recepture. Kad se ohlade čvrsti su i ne raspadaju se.

U moru recepata za popse svi su mi bili mekani i nepostojani ljeti kad je vani vruće, pa sam isprobavanjem došla do ove recepture. Kad se ohlade čvrsti su i ne raspadaju se.

Sastojci

800g gotovog biskvita, masnijeg, može i gotov mramorni kolač
štapići za ražnjiće, čokolada za dekoraciju, šarene mrvice...

Priprema

1.

Gotov biskvit izmrvite rukama što sitnije. Malo zagrijte čoko namaz u mikrovalnoj i otopite čokoladu, pa sve zajedno dodajte u biskvit i dobro izmiješajte. Ako želite sad možete dodati neke arome.

2.

Od gotove smjese radite kuglice željene veličine i stavite na masni papir. Gotove kuglice stavite u frižider da se dobro stegnu i stvrdnu. Kad se do kraja ohlade bit će poprilično čvrste. Ja frižider spustim na najnižu temperaturu.

3.

Za dekoriranje otopite čokoladu, bijelu ili tamnu i pripremite si posip. Dobro je imati neki komad stiropora ili spužvu za cvijeće ili kartonsku kutiju s rupicama  ili cjedilo sa rupicama da možete upikavati štapiće s kuglicama.

4.

Svaki štapić vrh prvo umočite u čokoladu pa ga onda zapiknite u kuglicu i umočite u otopljenu čokoladu. Malo štapićem potućite po rubu posude s otopljenom čokoladom da vam se otrese višak čokolade i odmah stavite posip. Kako su kuglice dobro ohlađene, kad ih uronite u otopljenu čokoladu, ona će se odmah početi stvrdnjavati pa treba posip staviti odmah jer se kasnije neće loviti. Naravno ako ćete samo šarati čokoladom kasnije po njima onda taj korak ostavite za kasnije.

Posluživanje

Najpraktičniji način posluživanja je u staklenci u koju ste dodali npr. pijesak da staklenka bude čvrsta.

Napomena: čokol namaz možete zamijeniti nekim đemom ili marmeladom, ali onda stavite manje jer su vlažnijih od masnih namaza. Svakako stavljajte dio po dio i vidite kolko vam mokri biskvit. Ako je previše mokro dodajte malo mljevenih keksi ili još biskvita.

https://www.instagram.com/p/3v0cN6Bngx/?taken-by=klaudija_krznar&hl=hr

u kornet verziji

  • Kuglice(2)
  • Cakic-is(1)
  • Cakic(1)
  • Lolipops(1)
  • Cakepopsi(1)

14

Dobra ideja sa kolacem od limuna. To svakako treba isprobati

Evo ih opet.ovaj put za slatki stol za kćerkinu krizmu. Radila sam ih sa biskvitnim kolačem od limuna i bijelom lino ladom i bijelom čokoladom, odlična kombinacija,čak i moja starija kći koja nije ljubiteljica limuna u kolačima je oduševljena 

Hvala na ispribavanju i slikicama. Drago mi je da vam se svidjela

Ovako je ispalo drugima