Moj profil

Čarobni kolač od jabuka

50 minuta
80
Čarobni kolač od jabuka

Čarobni način da učinite nešto jednostavno fino i brzo, a malo drugačije od uobičajenog kada imate puno jabuka, osobito ako su domaće. Ta kraljica jeseni, zaista je čudesna koliko lica ima..

Čarobni način da učinite nešto jednostavno fino i brzo, a malo drugačije od uobičajenog kada imate puno jabuka, osobito ako su domaće. Ta kraljica jeseni, zaista je čudesna koliko lica ima..

Sastojci

za
10 srednje velikih jabuka
pola limuna
1 šalica griza

Priprema

1.

Sve sastojke osim jabuka staviti u jednu dublju posudu i izmiješati. Jabuke naribati i posuti cimetom i pokapati limunom te izmiješati sve skupa i ostaviti sa strane. Dno kalupa u kojem ćete peći kolač dobro namazati masnoćom i pobrašniti da se kolač ne lijepi. Ja sam kalup premazala margarinom i stavila pek papir. Staviti dio prethodno pripremljene suhe smjese toliko da prekrije dno. Ne treba biti jako debelo. Na to staviti smjesu naribanih jabuka i onda sve iznova dok ne potrošite sve. Jabuke nije potrebno cijediti jer njihov sok dopre do suhog sloja i daje sočnost kolaču.Završite sa slojem suhe smjese na koji možete, a ne morate, naribati ili nakidati malo maslaca ili margarina. Sve stavite peći na 220 stupnjeva oko 30 minuta. No, vrijeme poečenja ovisi ponajviše o pećnici. Kada je kolač pečen i malo ohlađen, može se posuti šećerom u prahu. 

Posluživanje

Ovo je divno jednostavan način za napraviti nešto jednostavno i fino, a ne jako skupo s ovom kraljicom jeseni i, za mene, kraljicom voća. Osobito ako imate domaćih jabuka. Recept sam pronašla na internetu na stranici Darkova web kuhinja, ali ga ima i na još nekolicini food blogova, samo pod različitim nazivima - sipana pita od jabuka, čudesni kolač od jabuka, čarobni kolač od jabuka..Ono što mi je, dok nisam prvi put napravila, bilo najneobičnije kod ovog kolača je da sipani slojevi izgledaju kao kore za pitu ručno rađene, a zapravo to nisu. Kod ovog kolača najviše vremena traje ribanje jabuka, a inače je sve drugo za čas posla. I ne može da ne uspije.

  • Jabuke(3)
  • Sipana-pita(2)
  • Jabuke-kolac(1)
  • Griz(1)
  • Kolaci-jabolka(1)
  • Kolač od jabuka(1)
  • Od-jabuka(1)
  • Jabuke-kolaci(1)
  • Jabuke-pita(1)

10

BelSA, puko hvala na lijepim riječima i predivnoj slici, ali i na ideji da sljedeći put pravim pistu sa šljivama

Recept je fenomenalan. gosti me ne mogu iznenaditi, tako se brzo priprema. Ovaj put sam šljive stavila umjesto jabuka. jednako dobar !

A slika je odlična!!!

Ovako je ispalo drugima