Moj profil

Čoko princes uštipci s jagodama

70 minuta
39

Romantizirana verzija čokoladnih Princeski s jagodama pravi je odabir za najzaljubljeniji dan u godini.

Romantizirana verzija čokoladnih Princeski s jagodama pravi je odabir za najzaljubljeniji dan u godini.

Sastojci

180 ml vode
110 g maslaca
600 ml mlijeka
100 g čokolade
Ganache

Priprema

1.

U posudu uspite mješavinu za tijesto, dodajte kakao i promiješajte. Zatim dodajte toplu vodu, otopljeni maslac te dobro miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete glatko tijesto koje se odvaja od posude. Ostavite da se ohladi, a zatim umiješajte jaja.

2.

Uz pomoć slastičarske vrećice na lim za pečenje obložen papirom oblikujte tijesto u hrpice veličine oraha (oko 20 kom). Pripazite na razmak da se rastući pri pečenju ne spoje.

3.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 30 do 35 minuta i za to vrijeme pećnicu ne otvarajte.

4.

U visoku posudu ulijte hladno mlijeko. Dodajte mu šećer, prašak za kremu iz kutije princes uštipaka i miješajte električnom miješalicom najvećom brzinom 3 minute. Dodajte na pari otopljenu čokoladu i još kratko promiješajte.

5.

Pečene i ohlađene uštipke pažljivo prerežite. Donji dio napunite kremom, ukrasite narezanim jagodama, poklopite s kapicom i stavite kratko u hladnjak.

6.

Slatko vrhnje zagrijte do vrenja, uklonite ga s vatre, dodajte čokoladu natrganu na komadiće i miješajte tako da dobijete glatku kremu (po potrebi pustite da se malo ohladi kako bi se lagano zgusnula ali pazite da ostane tekuća).

  • Pastry-cream(1)
  • Valentinovo(1)
  • Čokolada(1)
  • Desert(1)
  • Pecenje-kolaca-i-kruha(1)
  • How-to(1)
  • Kremasti kolaci(1)
  • Slatko-vrhnje(1)
  • Princes-krafne(1)

2

Odlične princes krafne i još u kombinaciji sa jagodama!😋

Kao što je i smarty1 rekla potrebno je staviti više vode u tijesto, ja sam stavila 200 ml vode.

Danas sam pravila ove princeske. Stvarno u malo drugačije, a jagoda se baš fino uklapa i ispunjuje čokoladni ukus. Samo bih vas molila, da popravite količinu vode koja ide u tijesto, jer je 180ml. apsulutno premalo. Ja sam bila sa tom količinom skeptična već u startu, i glede na to da se dodaje i kakao, sam pripremila 320ml. vode i bilo je baš kako treba. Drugačije je fin receptić, samo bi bilo šteta da nekome zbog toga  ne uspije.

Ovako je ispalo drugima