Moj profil

Čokoladna dekoracija za tortu – točkice

382

Ovu sam dekoraciju vidjela u knjizi koju sam nedavno kupila, i bila mi je tako neodoljiva da sam jedva čekala priliku isprobati je.

Ovu sam dekoraciju vidjela u knjizi koju sam nedavno kupila, i bila mi je tako neodoljiva da sam jedva čekala priliku isprobati je.

Sastojci

oko 120 g tamne čokolade
ili

Priprema

1.

Izrežite traku od papira za pečenje, visine koliko i torta ili za 1-2 cm višu, i dužine obima torte (zapravo 1 cm duže). Ja sam gornji rub izrezala valovito, ali možete ga ostavit ravnog.

2.

Sitno isjeckajte nožem bijelu čokoladu i istopite 2/3 na pari (ako imate termometar, temperatura bi trebala biti 43°C). Dodajite po malo ostatak nasjeckane čokolade i miješajte čvrsto žlicom da se istopi.

3.

Ako želite raditi dvobojne točkice, na isti način otopite 30 g bijele i 30 g mliječne čokolade.

4.

Stavite otopljenu čokoladu u plastičnu vrećicu kojoj odrežite jedan kut, i na pripremljenoj traci od papira nacrtajte točkice. Sačekajte da se čokolada osuši (na sobnoj temp.)

5.

Sitno nasjeckajte nožem tamnu čokoladu i otopite 2/3 na pari (ako imate termometar, temperatura bi trebala biti 50°C. Maknite s vatre i dodajite po malo ostatak nasjeckane čokolade neprestano miješajući dok se i dodatna čokolada ne istopi. Čokolada bi se trebala prohladiti do 31°C.

6.

Prelijte sad tamnu čokoladu preko papira na kojem se nacrtali točkice bijelo (ili bijelom i mliječnom) čokoladom i ravnomjerno je rasporedite nožem, ali ne pritiskajte previše. Ostavite da se osuši minutu dvije (ne čekajte da se potpuno stisne), a onda traku “zalijepite” kao obruč oko torte (čokoladna strana u dodiru s tortom, a papir s vanjske strane).

7.

Stavite tortu u hladnjak da se čokolada stisne. Izvadite tortu iz hladnjaka i nježno odvojite papir.

8.

Ja sam papir izrezala dužine točno koliko je bio obujam torte, međutim kad traku nanesete na tortu stvori se “manjak” pa mi je ostalo oko 1/2 cm praznog prostora na spoju. Zato savjetujem da traku napravite za 1 cm dužu od obujma,

Posluživanje

slika pripreme

  • Dekoracije(28)
  • Dekoracija(15)
  • Torta-dekoracija(3)
  • Čokolada(3)
  • Coko-dekoracija(3)
  • Dekoracija-torte(2)
  • Deko(2)
  • Dekoracija-od-cokolade(2)
  • Cokoladna-dekoracija(2)

34

Super recept posebno sto se cokolada mora temperirati za sve vrste ogradica. Ja sam pravila neku ogradicu a zaboravila na temperiranje cokolade, sva je popucala. Hvala na receptu..❤️

Naravno 😉

nadam se...da ti se sviđa 🙂

Ovako je ispalo drugima