Moj profil

ČOKOLADNI POLJUPCI ( Baci pralinice )

30 minuta
161
ČOKOLADNI POLJUPCI  ( Baci pralinice )

Inspirisano italijanskim čokoladicama ''Baci'' od Peruđine, ja ih obožavam, mada ih retko kupujem...sasvim slučajno sam naletela na ovaj recept, a naša unučica Ellie obožava čokoladu, ove pralinice sam napravila za nju.

Inspirisano italijanskim čokoladicama ''Baci'' od Peruđine, ja ih obožavam, mada ih retko kupujem...sasvim slučajno sam naletela na ovaj recept, a naša unučica Ellie obožava čokoladu, ove pralinice sam napravila za nju.

Sastojci

za
Sastojci za premazivanje kalupa
150 g čokolade sa što većim procentom kakaoa
Sastojci za fil
50 g sitno usitnjenog lešnika
30 g nutele
30 g kvalitetne bele čokolade
21 celih oljuštenih lešnika

Priprema

1.

Otopiti čokoladu na pari ali ne potpuno nego kad je počela da se topi, skloniti je sa pare i mešati dok se potpuno ne otopi, po potrebi vratiti na paru ako ne može da vam se sve otopi.Otopljenu čokoladu mešati da se malo prohladi pa celu posudu staviti u zamrzivač da se čokolada potpuno ohladi i stegne.Ponovo je još jednom otopiti na pari ali samo dok ne počne da se topi, posle je mešajući otopiti. Dajana je pisala i tome kako se pravilno temperira čokolada, ja je radim na ovaj način i uvek mi budu lepe i sjajne i ne ostaju otisci od prstiju

2.

Ovako temperiranu čokoladu sa četkicom premazati kalup od pralina i staviti u zamrzivač na 5 minuta, izvaditi i premazati još jednom i vratiti u zamrzivač.

3.

Dok se one hlade pripremite fil za punjenje a lešnike prvo malo prepecite i očistite od kožice. Izaberite lepe i veće lešnike i njih ostaviti na stranu a 50 g smrviti u avanu ili ih krupnije samleti.

4.

Sipati vodu u šerpu a preko staviti neku manju šerpicu ili metalnu posudu, staviti pavlaku da se zagreje, dodati nutelu, belu čokoladu i mešajući ih otopite i sjedinite sa pavlakom, na kraju umešati krupno mlevene lešnike i sve to zajedno sjedinite.

5.

Izvadite kalup iz zamrzivača u svaku jednu staviti celi lešnik i preko, pomoću male kašičice, sipati fil ali ne do vrha, preko fila sipati čokoladu da zatvorite pralinice i vratiti u zamrzivač dok se potpuno ne ohlade , oko pola sata.

6.

Ohlađene pralinice istisnuti iz silikonskih kalupa, staviti u papirne korpice i poslužiti. Ako ih ne služite odmah ostavite ih u neku kutiju i čuvati na hladnom mestu ili frižideru

  • Praline(24)
  • Kolaci-praline(1)
  • Bombs(1)
  • Praline-probati(1)
  • Kuglice(1)
  • KOLAČI- SITNI(1)
  • Praline-trikovi(1)
  • Preline(1)
  • Praline-tempiranje-cokolade(1)

40

Prelepo ... :* ❤️

Prosto SAVRSENE!!!! :)))

ovaj recept je do sad promenio 3 puta svoje ime, ako mogu da primetim😉

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)