Moj profil

Čokolino praline i smrznute Čokolino kocke

45 minuta
43

Višenamjenski čokolino može biti toliko gust da se od njega naprave kuglice na štapiću ili rjeđi da se nalije u pretince za zaleđivanje i otapa po potrebi.

Višenamjenski čokolino može biti toliko gust da se od njega naprave kuglice na štapiću ili rjeđi da se nalije u pretince za zaleđivanje i otapa po potrebi.

Sastojci

za
200 g Čokolina
300 ml mlijeka
50 g usitnjenog keksa

Priprema

1.

Odvojite dvije hrpice Čokolina u prahu i koristite odvojeno svaku za svoju namjenu. S jednom umiješajte Čokolino na rijetko s mlijekom i napunite posudice za zamrzavanje i zamrznite.

2.

Sa gusto zamiješanim Čokolinom pomiješajte usitnjene kekse ili pahuljice koje će dobro upiti mlijeko i daju se oblikovati. Smjesu dobro pomiješajte i ohladite.

3.

Nakon hlađenja izvadite iz hladnjaka i oblikujte u kuglice. Gotove kuglice pažljivo ubodite sa štapićima i vratite u hladnjak. Kada potrošite svu smjesu i imate oblikovane kuglice na štapićima, zagrijte vodu u lončiću i stavite staklenu posudu na paru.

4.

U staklenoj posudi otopite mliječnu ili čokoladu za kuhanje (po želji i ukusu) i uvaljajte praline od Čokolina u otopljenu čokoladu. Tako obučene praline ohladite u hladnjaku i poslužite ohlađene.

5.

Zamrznuti dio Čokolina izvadite iz dubokog i ubacujte u zagrijano mlijeko po potrebi koliko želite porcija jednokratno konzumirati.

Posluživanje

Poslužite ohlađeno kao zasebne zalogaje na nekoj kućnoj zabavi kao završetak bogatog bruncha. Za rijetku varijantu Čokolina uz zamrznuti dio možete pojačati okus po želji sa kakaom ako želite.

Savjet

Pazite da vam smjesa bude jako gusta tako da možete kompaktnu smjesu oblikovati i modelirati kuglice bez problema.

Možete i bijelu čokoladu otopiti uz tamnu pa imate dvije vrste pralina. Nakon što ste uvaljali praline u čokoladu, korak dalje možete zdrobiti lješnjake i bademe i u njih uvaljati svoje praline.

Ne nabadajte praline preduboko niti preplitko jer nećete postići dobar rezultat.

  • Cokolino(2)
  • Praline(1)
  • Desert(1)
  • How-to(1)
  • Cokoladne-okruglice(1)
  • Okruglice(1)
  • Za veliku i malu djecu(1)
  • Povratak u školu zabavniji uz Lino stickere na Viberu(1)
  • Čokolino na 100 načina(1)

2

Super!

Super je❤️

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)