Moj profil

ČUDESNA BOŽJA APOTEKA

229
ČUDESNA BOŽJA APOTEKA

Kako je danas točno godinu dana odkako sam s Vama, želim Vam pokloniti nešto ozbiljno… Ovo sam dobila preko e-maila i mislim da je korisno znati…

Kako je danas točno godinu dana odkako sam s Vama, želim Vam pokloniti nešto ozbiljno… Ovo sam dobila preko e-maila i mislim da je korisno znati…

Image
Nagradni natječaj
Otkrij nam svoj recept za ribu ili meso.
Prijavi se na CoolFood izazov i osvoji super nagradu!
Sudjeluj

Sastojci

svježe voće i povrće
Image
Nagradni natječaj
Otkrij nam svoj recept za ribu ili meso.
Prijavi se na CoolFood izazov i osvoji super nagradu!

Priprema

1.

Mnogi od nas znaju da je bog prvo odvojio slanu od slatke vode, stvorio kopno, posadio biljke, stvorio životinje i ribe… Sve prije nego je stvorio ljude. Prvo je “pripremio teren” a onda stvorio nas.
Sve ovo nabrojano najbolje je i najučinkovitije kad se jede sirovo. Nikako da shvatimo, a bog nam je dao odličnu natuknicu koja je hrana dobra za koji dio tijela.

2.

Mrkva u presjeku sliči ljudskom oku. Zjenica, šarenica i zrakaste crte podsjećaju na oko… DA, znanost je dokazala da mrkve itekako povećavaju protok krvi i funkciju očiju.
Rajčica ima četiri komore i crvena je. Srce također. Istraživanja pokazuju da su rajčice krcate kalijem i željezom i dobra su hrana za srce i krv.
Grozd također ima oblik srca. Svako zrno sliči krvnoj stanici i otkriveno je da grožđe revitalizira srce i krv.
Orahova jezgra sliči na mozak, ima lijevu i desnu hemisferu, čak i nabori sliče moždanim vijugama. Danas se zna da orah stvara neuronske prenositelje moždanih funkcija.
Grah zapravo liječi i pomaže funkciju bubrega, a izgleda upravo kao bubreg!
Celer, rabarbara isl. sliče kostima, i utječu na jakost kostiju. Kosti sadrže 23% natrija baš kao i ova hrana. Ako ne uzimate preko hrane dovoljno natrija , vaš će ga organizam uzeti iz kostiju, koje tada slabe. Ova hrana nadoknađuje potrebe vašeg skeleta.
Avokado, patlidžan i kruške utječu na zdravlje i funkciju maternice – a upravo na nju sliče! Ako žena pojede jedan avokado sedmično, hormoni će joj biti uravnoteženi, i spriječava se rak maternice i jajnika. A najzanimljivije je to što je potrebno točno 9 mjeseci da avokado od cvijeta postane zreli plod!
Smokve su pune sjemena i vise u paru. One povećavaju broj i pokretljivost spermija što spriječava muški sterilitet.
Batat sliči pankreasu i uravnotežuje šećer u krvi.
Masline pomažu zdravlju i funkciji jajnika.
Naranče, grejpfrut i ostali agrumi sliče ženskim dojkama i pomažu kretanju limfe kroz dojke, te spriječavaju rak.
Luk je sličan ljudskim stanicama. On pomaže uklanjanju otrova iz stanica. Od njega plačemo, a suze ispiru i čiste vanjski dio oka.

3.

*Češnjak* ima slična svojstva, uklanja otrove i opasne slobodne radikale iz našeg tijela.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o receptu i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)