Moj profil

Curd od malina

90

Curd od bobicastog voca, u ovom slucaju od malina. Mozete koristiti razno bobicasto voce samo ili mjesano, jedino ce vam boja biti malo drugacija ako koristite tamnije vrste voca.

Curd od bobicastog voca, u ovom slucaju od malina. Mozete koristiti razno bobicasto voce samo ili mjesano, jedino ce vam boja biti malo drugacija ako koristite tamnije vrste voca.

Sastojci

500 grama malina ili nekog drugog bobicastog voca ( za ca 330ml soka )
225 grama secera
3 jaja ( velika )
medju prste soli
120 grama maslaca

Priprema

1.

Od ovih sastojaka ispadne dosta curda ( oko 700-800 grama ), ako zelite prepolovite sastojke.

Koristila sam smrznute maline jer su u ovoj kolicini svjeze kao pravo malo bogatstvo.

Voce otopiti i protisnuti kroz gustu cjediljku da ga oslobodite sjemenki. Nastojte izvuci sto vise soka, neka vam ostane gotovo suha masa sjemenki. Ja sam dobila 330ml soka od malina ( bilo je malo vise, ali sam odvojila za namakanje biskvita ).U to dodajte pola ocijedjenog limuna. S limunom je kolicina bila ca 350-360ml.

2.

Staviti grijati vodu na pec. Sok od voca stavite u jednu posudu koja moze ici na paru i koja pase u posudu u kojoj je voda.

3.

Prvo ugrijte vodu na srednjoj temperaturi.

U posudu s vocem dodajte secer, malo izlupana jaja, maslac, izrezan na listice i prvo sve na laganoj temperaturi mjesajte da se ugrije i secer otopi. Pojacajte temperaturu, neka vam voda lagano kljuca. Stalno mjesajte dok vam se smjesa ne pocne zgusnjavati ( ca 20-25 minuta ) Krema je gotova kad ju zagrabite zlicom, zlicu okrenete i puhnete u kremu i stvaraju se slojevi od kreme, poput ruze...taj se postupak zove: "vuci u ruzu".

4.

Kremu mozete jesti i na kruhu, isto kao i lemon-curd.

Za to ju spremite u bocice.

Bocice prvo sterilizirajte na 150 stupnjeva u pecnici. U vruce bocice sipajte vruci curd. Cuvati curd u hladnjaku oko 2 tjedna.

5.

Ohladjenju kremu mozete koristiti kao kremu za kolace,ili tiramisu uz dodatak tucenog vrhnja ili mascarponea dobit cete bozanstvenu kremu. Punite s curdom suhe keksice.

6.

Ova torta je nadjevena ovim curdom pomijesanim sa tucenim slatkim vrhnjem.

  • Curd(5)
  • Maline(4)
  • Kolaci-kremi(1)
  • Namazi-blagi(1)
  • Namaz-sladek(1)
  • Kreme(1)
  • Malini-h(1)
  • Unikatica(1)
  • Curd-is(1)

10

Ovo mi se jako jako dopada i sigurno cu isprobatiiiiii.

Ovo mora da je mrak!!!!!!!!!

Hvala cure 🙂