Moj profil

DALMATINSKI BRUDET S PALENTOM

60 minuta
85

Brodet (brudet, brujet) jelo je od morske ribe. Najčešće se priprema od ugor,grdobine i škampi,kozica,sipa,kokot,lignja,škarpina,dagnje a najbolji je brodet od miješane ribe

Brodet (brudet, brujet) jelo je od morske ribe. Najčešće se priprema od ugor,grdobine i škampi,kozica,sipa,kokot,lignja,škarpina,dagnje a najbolji je brodet od miješane ribe

Sastojci

za
POTREBNO NAM JE: 1 kg miješanih riba
oko 1/2 kg luka
5 dag pelate od rajčice ili 2 srednje rajčice
2 dl ulja maslinovog
1/2 glavice češnjaka
2 dl bijelog ili crnog vina
oko 4 dcl vode

Priprema

1.

prije same pripreme pripremite sve sastojke koji su vam potrebni,potom ribe očistite, operite i ocijedite i uredno narežite na komade,posložite u zdjelu i pokrijte krpom.

2.

Zažutiti kapulu, izrezanu na kockice,češnjak sitno nasjeckajte na maslinovom ulju. Kad se luk zažuti, posolite. Kad kapula uvene dodati pelatu (još bolje ako ima rajčica). Staviti 2/3 izrezanog bijelog luka i petrusimula. Pustiti da se kuha dok rajčica ne omekša i pusti svoje sokove, cca 10-15min.

3.

Dolijte ocat i prokuhajte ga. Dodajte ribe, a nakon kratkog vremena i sve ostale sastojke, osim peršinovog lista. Dolijte još vode pa pirjajte brodet 30-40 min. Kad je brodet gotov posipajte ga sitno nasjeckanim peršinovim listom.

4.

NAPOMENA:Brudet nije dobro miješati, da se riba ne raspadne. Dovoljno je samo protresati posudu u kojoj se kuha.

Posluživanje

Poslužite uz palentu.

  • Brudet(1)
  • Fish(1)
  • Glavno jelo - riba(1)

7

Super prvi put!

Da,sada je druga slika,i ja sam to primjetila.Bila je duguljasta plitica,sa purom na krajevima i da prepoznala sam žabe..by the way..neretvanka sam i znam što je Neretvanski brudet.

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)