Moj profil

Dekina tinktura za cirkulaciju

314
Dekina tinktura za cirkulaciju

Za sve one koji imaju problema za proširenim venama, trombozom, slabom cirkulacijom i hemoroidima, jedna dedina tinktura koja će vam, nadam se, pomoći.

Za sve one koji imaju problema za proširenim venama, trombozom, slabom cirkulacijom i hemoroidima, jedna dedina tinktura koja će vam, nadam se, pomoći.

Sastojci

50 gr sušenog lista koprive
50 gr sušene trave ive (Teucrium montanum)
50 gr sušenog kantariona
50 gr sušenog nevena *
1 l lozovače (ili neke kvalitetne rakije)

Priprema

1.

Vrlo jednostavno, pomešajte suve biljke sa rakijom. Najbolje u neku veću teglu, da bi vam sve stalo. Zatim zatvorite i  ostavite da odstoji 30 dana. Za to vreme će vam biljke dosta upiti tečnosti. Morate ih dobroooo iscediti. Jer to što je u biljkama je najkvalitetnije. Za ceđenje koristite gazu, ali vodite računa da vam ne pukne. To je najteži posao kod pripreme ovog napitka. Dobijenu tečnost sipajte u staklenu flašu i čuvajte na hladnom i mračnom mestu.

2.

Pije se 1 dnevno, ujutru, pre jela po jedna supena kašika ili 3 puta dnevno pre jela, po jedna mala kašičica.

3.

Objašnjenje:

Pre (otprilike) dve godine dedu smo vodili bar 2- 3 puta sedmično u hitnu pomoć zbog visokog pritiska. Takođe ima i trombozu. Čekajući jednog dana u čekaonici, jedna žena mu je dala ovaj recept i rekla da je to tinktura koja služi za gore pomenute probleme. Rekla je: "To ti je nešto kao domaći Vendoksin." Deda je pojeo slovo N do kuće i  nazvao Vedoksin, i od tada je tako svi zovemo. Posle prve popijene litre prestali su problemi sa visokim pritiskom. Od tada, hvala Bogu, nije bilo problema sa pritiskom. Kako sam kaže i cirkulacija mu je bolja. Pije jednom dnevno ujutru, zato što uveče pije ostale lekove.

To su njegova iskustva.

4.

Recept delim sa vama, i nadam se da će još nekome pomoći.

Još nešto, suve travke možete kupiti u prodavnicama zdrave hrane. Kod nas je dovoljno samo reći: "Treba mi mešavina za Vedoksin", i oni vam odmah spakuju. :D

5.

Dodatak 2.1.2014. god :

Uz prethodne sastojke dodajte i 50 gr sušenog nevena.

To je novo što smo čuli, deda je probao i dobro deluje. Nadam se da će i vama pomoći.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o receptu i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.

Ovako je ispalo drugima