Moj profil

Dekina tinktura za cirkulaciju

315
Dekina tinktura za cirkulaciju

Za sve one koji imaju problema za proširenim venama, trombozom, slabom cirkulacijom i hemoroidima, jedna dedina tinktura koja će vam, nadam se, pomoći.

Za sve one koji imaju problema za proširenim venama, trombozom, slabom cirkulacijom i hemoroidima, jedna dedina tinktura koja će vam, nadam se, pomoći.

Sastojci

50 gr sušenog lista koprive
50 gr sušene trave ive (Teucrium montanum)
50 gr sušenog kantariona
50 gr sušenog nevena *
1 l lozovače (ili neke kvalitetne rakije)

Priprema

1.

Vrlo jednostavno, pomešajte suve biljke sa rakijom. Najbolje u neku veću teglu, da bi vam sve stalo. Zatim zatvorite i  ostavite da odstoji 30 dana. Za to vreme će vam biljke dosta upiti tečnosti. Morate ih dobroooo iscediti. Jer to što je u biljkama je najkvalitetnije. Za ceđenje koristite gazu, ali vodite računa da vam ne pukne. To je najteži posao kod pripreme ovog napitka. Dobijenu tečnost sipajte u staklenu flašu i čuvajte na hladnom i mračnom mestu.

2.

Pije se 1 dnevno, ujutru, pre jela po jedna supena kašika ili 3 puta dnevno pre jela, po jedna mala kašičica.

3.

Objašnjenje:

Pre (otprilike) dve godine dedu smo vodili bar 2- 3 puta sedmično u hitnu pomoć zbog visokog pritiska. Takođe ima i trombozu. Čekajući jednog dana u čekaonici, jedna žena mu je dala ovaj recept i rekla da je to tinktura koja služi za gore pomenute probleme. Rekla je: "To ti je nešto kao domaći Vendoksin." Deda je pojeo slovo N do kuće i  nazvao Vedoksin, i od tada je tako svi zovemo. Posle prve popijene litre prestali su problemi sa visokim pritiskom. Od tada, hvala Bogu, nije bilo problema sa pritiskom. Kako sam kaže i cirkulacija mu je bolja. Pije jednom dnevno ujutru, zato što uveče pije ostale lekove.

To su njegova iskustva.

4.

Recept delim sa vama, i nadam se da će još nekome pomoći.

Još nešto, suve travke možete kupiti u prodavnicama zdrave hrane. Kod nas je dovoljno samo reći: "Treba mi mešavina za Vedoksin", i oni vam odmah spakuju. :D

5.

Dodatak 2.1.2014. god :

Uz prethodne sastojke dodajte i 50 gr sušenog nevena.

To je novo što smo čuli, deda je probao i dobro deluje. Nadam se da će i vama pomoći.

  • Zdravlje(19)
  • Lek(4)
  • Prirodni-lijekovi(3)
  • Lijek(3)
  • Ljekovito(2)
  • Vendoksin(2)
  • Narodni-ljekovi(2)
  • Vene-i-cirkulacija(1)
  • Vendoksin-prirodni(1)

40

'Ladno mogu da konkurisem Altenativi medici 😁  Stavljene jos 4 ture, broj "pacijenata" mi se samo povecava, u dve sam stavila i suseni domaci neven, za dve nisam imala, zena kojoj sam jos ranije napravila i koja je ispila kaze da je manje bole noge ali je ona bas teeeeezak slucaj, majka pije redovno, radila je kolor dopler pre neki dan i vene su joj u vrlo dobrom stanju, s obzirom koliko su je ranije bolele noge i kako smo mislili da su vene lose... 

I tako, ja proizvodim, oni piju, jos da se setim i ja da pijem jer moje vene nisu najsjajnije, mozda i pocnem...

Još bolje ako je tvoj neven, bar znaš da nije ničim tretiran. Korise sušeni cvetovi, celi. 🙂

E, hvala ti za tu informaciju!

Imam svoj suseni neven, punu gajbu, sta od njega da stavim, posto je ceo cvet osusen?

Ovako je ispalo drugima

Još recepata za ovo jelo

Čaj od peteljki trešnje♥
anka-1955

Čaj od peteljki trešnje♥