Moj profil

Dekoracija za tortu

27
Dekoracija za tortu

Slika mi i nije ispala nešto, al je uživo stvarno super. Čim napravim ponovno bit će bolja slika :)

Slika mi i nije ispala nešto, al je uživo stvarno super. Čim napravim ponovno bit će bolja slika :)

Sastojci

papir za pečenje
prozirne vrećice za zamrzivač

Priprema

1.

https://www.coolinarika.com/preview/recept/torta-madjarica/ ovo je recept torte..tu ćete vidjet i čokoladni pokrivać..Ovaj put sam ga izmjenila..

2.

Istopiti čokoladu, dodati malo mlijeka i dobro umiješati. 

3.

Izmjeriti tortu i mjere nacrtati na papir za pečenje..

Čokoladu staviti u vrećicu, osjeći malo na vrhu.. i lagano iscrtavati "grane".. Prebaciti papir za pečenje preko torte, i staviti u frižider da se sčvrsne..Zatim lagano skinut papir za pećenje..

Posluživanje

Na slikama pokrivač izgleda malo drugačije nego uživo.. Morala sam ove krajeve koji su virili otkinit jer si mi izlazili iz kalupa i nisam mogla poklopiti tortu..hehe.. :)

I naravno ne morate ovo koristit samo za tortu, možete i za kolače itd. :)

  • Dekoracije(1)

4

Ne ne.. Znači slag ste vec namazali na tortu.. uzmete papir za pečenje izmjerite dimenzije torte i nanesete na papir za pecenje.. istopite cokoladu, dodate malo mlijeka, i po pek papiru crtate ovakve "linijice", taman dok crtate čokolada će vam se malo stisnut, zatim taj pek papir prebacite preko torte odnosno šlaga, kao da ćete pokriti tortu nekom krpom..naravno čokolada je s unutarnje strane..najbolje nek vam neko pomogne da to prebacite na tortu, tako tortu pokrivenu pek papirom stavite u frizirder da se cokolada stisne, i zatim polako skinite pek papir i to je to..crtajte što vise lijinica da bude što više površine popunjeno..nadam se da ste shvatili 🙂

Možete da mi pojasnite oko ove dekoracije.Pravim čokoladnu tortu, od gore premazanu šlagom i na to sam htela da stavim ovu čokoladnu dekoraciju.Na šlag stavim pek papir (hm to mi neshvatljivo) pa na pek papir crtam linijice, ili...Pre nego što pomažem tortu šlagom, stavim linijice, pa praznine popunjavam šlagom?? 

😉

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)

Recepti koji koriste slične sastojke

Čokoladne truffles =)
pinkiella

Čokoladne truffles =)

Slatko čudovište
Mimi775

Slatko čudovište