Moj profil

Dekorativne kockice leda

32

Svoje osvježavajuća ljetna pića dodatno možete ukrasiti dekorativnim kockicama leda.

Svoje osvježavajuća ljetna pića dodatno možete ukrasiti dekorativnim kockicama leda.

Sastojci

cca 1/2 litre vode
pročiščivač vode
posudica za led
bobičasto voće, cvjetići, komadići citrusa, lišće začinskog bilja...

Priprema

1.

Punjenje posudice za led bobicama, listićima ili što vam je već po volji posljednji je korak u pripremi ovih kockica. Vjerojatno ste primijetili kako je led koji je poslužen u restoranima ili kafićima kristalno proziran, dok je onaj u kućnoj izvedbi mliječno zamagljen. Kako bismo i u kućnoj izvedbi dobili što prozirniji led, vodu koju koristimo potrebno je pročistiti od minerala te iskuhavanjem "istjerati" zaostale mjehuriće zraka.
Pola litre vode provučemo kroz pročiščivač vode (ja sam koristila Britu) desetak puta. Nakon toga vodu stavimo u čistu posudu i zavrijemo. Pustimo da se malo ohladi pa zavrijemo opet. U posudice za led naslažemo dekoracije prema izboru. Kad se voda ohladila na sobnu temperaturu (može i topla), pažljivo napunimo posudice za led i stavimo zamrzavati.

Voila :)

2.

Iako ćete na Internetu pronaći savjete za izradu kristalno prozirnog leda koji upotrebljavaju destiliranu vodu (također sam isprobala i rezultati su zadovoljavajući), ona se ipak ne savjetuje za konzumaciju.

3.

Također, ako imate sreće, u ljekarni će vam možda htjeti prodati varijantu sigurne čiste vode koja se koristi za pripremu sirupa ili u druge farmaceutske svrhe (također isprobano), ali takva voda nije baš jeftina.

  • Led(1)
  • Savjeti(1)
  • Ideja(1)
  • LJETO(1)
  • Dekoracije(1)
  • Dekorativno(1)
  • Ideje(1)

9

😎guba!!!

aj kako dobro..nikada mi nije palo na pamet da nesto izvodim sa ledom..a ovo cu isprobati..jer mi bas lijepo izgleda s tim listicem..;))

bas slatko 🙂

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)