Moj profil

Dimljeni šaran u rerni!

60 minuta
17
Dimljeni šaran u rerni!

Ovo je recept moga svekra,inače često pripremljen u Moslavini...kada jednom probate poželite stalno imati odimljenog šarana u zalihama......a recept je tako lagan.....bez ikakvih mjera.....

Ovo je recept moga svekra,inače često pripremljen u Moslavini...kada jednom probate poželite stalno imati odimljenog šarana u zalihama......a recept je tako lagan.....bez ikakvih mjera.....

Sastojci

za
1 dimljeni šaran
1 šešnjak(cijeli)
2 crvena luka(srednje veličine)
začini po želji

Priprema

1.

Dimljenom šaranu odrežite rep i glavu,pa ga operite u mlakoj vodi,ili ako je jače napacan pustite da odstoji u vodi oko 30 minuta.

2.

Za vrijeme dok se šaran lagano namče,vi ogulite krumpire,i narežite na ploške.Tako narezani krompir stavite u lagano nauljenu tepsiju za pečenje.Dodajte mu luk,češnjak,mrkvicu,peršin,sitno narezanu,te posolite,popaprite ili dodajte vegete.

3.

Šaran osjedimo,lagano obrišemo krpom i stavimo na krumpire u pečnicu.Ja na šaran nisam dodavala nikakvih mirodija,osim malo luka jer je sam po sebi žestok od dimljenja.

4.

Dodajte malo vode,i u pečnicu sa njime 1 sat na 200 stupnjeva.

Povrmrno gledajte i dosipavajte vode.Na pola pečenja šaran okrenite,i dolite oko 3 dcl bijelog vina.

Posluživanje

Kada je jelo gotovo,najbolje mu je izvaditi,veće kosti,jer se lakše vade dok je riba jako vruća.

  • Saran-dimljeni(2)
  • Slana-jela-riba(1)
  • Dimljeni-saran(1)
  • Riba(1)

6

Ja moram da ostavim komentar: ovaj recept je izvrstan! Dostojan je slavske trpeze. Jutros sam odmrzla nekog dimljenog šarana što mi drugarica davno poklonila, pa sam morala da zamrznem. Kad se odmrzao, bio je tvrd kao opanak, kosti se nisu mogle odvojiti od mesa i riješila sam da probam neki recept s Interneta, pa ako ne ispadne, baciću ga, šta da radim. Prste da poližeš, ne da sam uživala. Sad ću da zovem drugaricu, ako može, neka mi nabavi 5 dimljenih šarana. Ovo je izvrsno! Komplimenti za vašeg svekra! I hvala mu. Baš sam uživala. :) 

Upravo se podružio s dimljenim šaranom. Izvrstan, al dalek je put od ribnjaka do stola, al vrijedi. ,Podimljen biranom bukovinom i podlijan finim moslavačkim škrletom, polusuhim, vrhunskim. Preporučam ga uz poštivanje recepta.

meni inače svekar dimi,živi u kutini,tamo kupi šarana u ribnjacima,i odimi u svojoj pušnici.....

preporuka je uvijek uzeti malo većeg šarana,jer se dosta stisne,i naravno,ako imate gdje kupiti uzgajane u ribnjacima ili divlje....nisu masni toliko.

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)