Moj profil

dipy dinosaur torta

152

torta br 2. za rođkas
detaljni prikaz sklapanja dineka ;)

torta br 2. za rođkas
detaljni prikaz sklapanja dineka ;)

Sastojci

1 količina torte/smjese koja se može oblikovati za 3D varijantu torte
ticino masa
gel boje
2 štapića za ražnjiće
bomboni srca

Priprema

1.

torta se nalazi samo u tijelu dineka, i za ovu je korišten muški kolač (ne samo da mi je ta smjesa najlakša za oblikovanje nego anči voli tu tortu)

2.

stavite hrpicu smjese od torte na tacnu procjenjujući gdje će stajati glava, rep i sl, pokrijte prozirnom folijom i oblikujte zaokruženo tijelo dineka, probajte čim više izravnati grbice pa stavite u friz da se stisne

3.

za to vrijeme jednu količinu ticina obojajte u plavu boju, pa razvaljajte na 2-3 mm debljine, s torte skinite foliju i prebacite ticino masu

4.

izrežite višak i dobili ste tijelo

5.

noge i rep – za rep izvaljajte valjak koji se sužava u špic i pričvrstite na sredinu zadnjeg dijela, a za noge izvaljajte 4 komada valjkasta, malo istanjite dio koji ćete prisloniti uz tijelo, a donji dio-šape izrežite tri mala trokuta tako da izleda da dinek imam nokte.

6.

izvaljajte još jedan valjak za vrat-malo deblji od repa, prislonite štapić za ražnjić da vidite koliko ga treba otkinuti ( smanjiti štapić da ne bi probio glavu)-pazite da prolazi cijelom dužinom vrata i zabije se u glavu do pola !!

7.

sad zabijte dva štapića na razmak od 1 cm, prvo oštrim vrhom probijte u tortu pa okrenite da bude šiljak prema gore, pažljivo namontirajte vrat na štapiće..

8.

glavu oblikujte rukama, prvo u oblik trokuta, pa se pomognite oštrim nožićem i čačkalicom- napravite udubinu na čelu pritiskajući čačkalicom, a rukama oblikujte nos, lagano stiskajte da se izdigne, čačkalicom izbušite nozdrve radeći kružne pokrete tako da malo izgledaju nosnice izbočene. usta napravite nožem-samo lagano utisnite crtu, a krajeve isto čačkalicom kao i nosnice.. s krajem ručke od kuhače utisnite duplje za oči, stavite po komadić-lopticu pa stisnete- bijele pa malu lopticu crne..

9.

smontirajte glavu na vrat, po leđima još rasporedite malo narančastih točica različitih veličina..a oko torte šarene bombončeke lijepite s malom kapljicom otopljene, ohlađene čokse…. i gotovo ;))

14.

neka djeca uživaju ;))))

Posluživanje

i dipyja imamo u nekoj od knjigica, već je ona njega prije snimila al sad je došao na red ! lista joj je valjda ispunjena do 18 rođkasa ;);)

  • Torte(9)
  • Dekoracije(8)
  • Dekoracije-torte(2)
  • DJECA(2)
  • Moje-torte(1)
  • Deco(1)
  • Ukrasi(1)
  • Rodjendanske-torte(1)
  • Deko(1)

30

anja možeš narezati žele bombone, orašasto voće..grožđice .brusnice..kekse što god ti paše i uvaljati u kremu..i slobodno stavi u zdjelu koja ti odgovara..samo prvo stavi prozirnu foliju kako bi je laskše izvadila 😉

Pozdrav, torta je prekrasna! Moze li se napraviti torta koja se ne pece, od petit keksa? Mislila sam smjesu staviti u zdjelu i na hladenje, kad se ohladi okrenuti kako bi dobila odgovarajuci oblik.

dragana-davno sam je radila pa se i ne sjećam-ali uglavnom sam tada radila torte samo ponekad i kupovala ticino na u kutijama od 1 kg tako da pretpostavljam da je bilo dovoljno.

a recimo da se može narezati na 20ak komada 😉