Moj profil

Dizane vodene kiflice

180 minuta
255

Još jedan način način izrade vodenih kiflica (tj.Wasserkipfel, bijele kifle )iz bakine bilježnice. Ne znam koje su mi bolje!

Još jedan način način izrade vodenih kiflica (tj.Wasserkipfel, bijele kifle )iz bakine bilježnice. Ne znam koje su mi bolje!

Sastojci

Za kvasac
1 kockica kvasca
1 žlica šećera
1 žlica brašna
Tijesto
60 dag brašna
30 dag masti
2 kom jaja

Priprema

1.

Uzdignite sve sastojke za kvasac, pomiješajte s ostalim sastojcima, te zamijesite glatko tijesto.

2.

Tijesto zamotajte u čistu kuhinjsku krpu, potopite ga u hladnu vodu. Neka odstoji 2 sata. Ono će se dignuti na površinu vode i napuhnuti.

3.

Tijesto izvadite iz vode, razvaljajte ga, punite ga pekmezom, složite u pleh, ostavite da stoji nekih 15 minuta pa pecite ga na 180°C , ali tako da ostanu svijetle.

4.

Još vrele uvaljajte ih u vanilin šećer u prahu.

Posluživanje

Naravno, vi umjesto pekmeza možete izabrati nadjev koji vama odgovara, a svakako ne morate staviti nikakav nadjev, isto će biti prefine.
Zahvaljujem Violet Love, jer sam od nje(tj. od njene bake) naučila ovako motati kiflice, sve su sa nadjevom, a nadjev nigdje nije iscurio, a to je za mene uspjeh i napredak..

  • Kiflice(22)
  • Kiflice-slatke(4)
  • Slatke kiflice(2)
  • Kiflice-iz-vode(2)
  • Dizane-kiflice(2)
  • Stari recepti(1)
  • Skrinjica-s-blagom(1)
  • Cool-isprobano(1)
  • Peciva-slatka(1)

49

Savršene, sjajno, odlicno, ne mogu dovoljno nahvaliti! Malo me je bilo strah jer tijesto ni poslije 4 sata nije izašlo na površinu, ali sam rekla razvicu ga pa sta bude. Vanjski dio bude malo mecav, ali je dosta samo radnu površinu pobrasniti i ide super, tijesto meko, elastično i fino se razvija. Punila pola sa džemom od šljiva, pola sa eurokremom, obe verzije famozne. Zaista sam odusevljena jer su kiflice taman, ni suviše mekane ni prhke da bi se mrvile. Stavila sam koricu limuna u tijesto jer tako uvijek radim sa tijestom u koje ide mast. Jedini problem je bio sto sam radila samo u pola mjere, ali za vikend slijedi popravni. :)

Odličan recept. Pravim ih za svaku veću prigodu kada treba imati kolača koji mogu stajati više dana. 

Prošlu zimu mi je došla teta iz daleke Kanade i pravila sam duplu mjeru. Toliko su joj se dopale kiflice da sam joj morala spakirati u kofer i prenosila ih je avionom doma bratićima. 🙂

ovakve vodene kiflice je moja baka pravila,obožavala sam ih🙂

Ovako je ispalo drugima