Moj profil

Fina teleća juha

120 minuta
119

“Ovako se kuhala juha prije, al’ kad da ja to stignem?”, pitat će svaka domaćica/domaćin s vremenskim ograničenjem pripreme ručka od pola sata. Ipak, kad jednom pripremite sastojke, juha se kuha sama od sebe.

“Ovako se kuhala juha prije, al’ kad da ja to stignem?”, pitat će svaka domaćica/domaćin s vremenskim ograničenjem pripreme ručka od pola sata. Ipak, kad jednom pripremite sastojke, juha se kuha sama od sebe.

Sastojci

za
1,5 -2 l vode
800 g telećeg mesa za juhu
200 g mrkve
2 žličice Vegete
½ glavice luka
1 grančica peršinova lista
1 grančica celerova lista
50 g tjestenine za juhu (oblik riže)

Priprema

1.

U hladnu vodu stavite meso, mrkvu, korijen peršina i celera narezan na manje komade. Kad voda zakuha dodajte Vegetu, zrna papra, luk, grančicu peršina i celera te polupoklopljeno kuhajte na laganoj vatri oko 1–1, 5 sat.

2.

Kuhano meso izvadite i poslužite odvojeno.

3.

Juhu procijedite i zagrijte do vrenja. Ukuhajte tijesto za juhu, umiješajte rajčicu, po potrebi posolite i kratko prokuhajte da bi se tijesto skuhalo.

Posluživanje

Prije posluživanja pospite peršinom.

Savjet

Ako vam se tijekom kuhanja ukuhala tekućina, podlijte s potrebnom količinom vode.

Ovo možete i zamrznuti
Zamrzavanje: Juhu pripremite prema receptu do 2. koraka. Rasporedite je u odgovarajuće posude ili plastične vrećice i zamrznite.
Odmrzavanje: Posude ili vrećice s juhom nakratko uronite u vruću vodu kako bi se zamrznuta juha odvojila od stijenki. Prebacite je zatim u posudu s malo vode i zagrijavajte na laganoj vatri dok se ne otopi te ukuhajte tjesteninu.
Trajnost: 90 dana.

  • Juha(5)
  • Juhe ............(4)
  • Mesna-juha(2)
  • Bistra-juha(2)
  • Kuhanje(2)
  • Zamrzavanje(2)
  • TELETINA(2)
  • JEDNOSTAVNO(1)
  • Supe(1)

4

Juha kakvu su je spremale naše bake, samo što one nisu imale Vegetu!!!Je da je to začin sa pedigree_om, ali me stvarno malo hvata smijeh.Naime gotovo niti jedan recept više ne prolazi bez njega. Odmah se sjetim Olivera Mlakara i malih tajni velikih majstora kuhinje…...a sada ćemo staviti i jednu žlicu vegete.Genijalno!!!! Jedna mala žličica, a tako moćna reklama!!! Mislim da među nema (od onih koji su gledali, naravno) nema onog tko unaprijed nije znao kad će Mlakar izgovoriti gore spomenute magične riječi:) Pozzz drazzzz

Odlicna je! Svakako preporucam probat!

obavezno staviti i glavicu luka

Ovako je ispalo drugima