Moj profil

Forestina

613

Naziv ovom kolaču dala je ,naravno ,a tko drugi ,nego moja princeza !

Lagana i fina....to je "Forestina "

Naziv ovom kolaču dala je ,naravno ,a tko drugi ,nego moja princeza !

Lagana i fina....to je "Forestina "

Sastojci

10 jaja
14 velikih žlica šećera
5 velikih žlica brašna
5 dcl mlijeka
2 vrećice pudinga od slatkog vrhnja
25 dkg margarina
450 dkg smrznutog šumskog voća

Priprema

1.

Prvo  da se bacimo na izradu kora. Odvojite u dvije zasebne plastične posude po 5 bjelanjaca, u manje plastične posudice po 5 žlica šećera,a za kraj u još dvije manje posudice odvojite u svaku po 2 žlice brašna i 10 dkg badema. Meni je tako bilo lakše jer sam prvo izmiksala jednu rundu polako dodajući sastojke iz posudica  pa onda drugu. Miksajući tih 5 bjelanjca polako dodavajte 5 žlica šećera.Kada je smjesa od bjelanjaka dovoljno čvrsta polako kuhačom ili žlicom umiješajte smjesu od badema i brašna (nisam imala samljevene bademe nego samo badem- listiće pa sam ih prvo samljela i odvojila dva puta po 10 dkg) I to napravite dva puta za dvije kore.

2.

Na obratne strane 2  lima iz pećnice(dimnezija 45#35)stavite pek-papir i po njemu raširite ravnomjerno smjese .Pecite na 180°C jedno 15-20 minuta (ovisi o vašoj pećnici)Kad su kore pečene i lagano ohlađene prerežite iz po dužini da dobijete 4 duge trake

3.

Sad se možete bacit na kuhanje prve( puding ) kreme. Onih 10 žutanjka koji su vam ostali izmiksajte sa 20 dkg šećera u prahu. Od pola litre mlijeka odvojite 1 dcl u koji izmiksate 1 puding od slatkog vrhnja i 1 žlicu brašna . Kada mlijeko zavri maknite ga sa vatre i ulijte u njega tu smjesu  i neprekidno  miješajući vratite na vatru. Mješajte minutu na vatri,a onda opet maknite i izmiksajte mikserom(meni je krema na taj način bez grudica i baš onako finooooo kremasta )Krema je brzo gotova ...za 3-4 minute.Umješajte žlicom sok 1 limuna i stavite na hlađenje . Dok se ova krema hladi vi se bacite na izradu voćne kreme.

4.

Ova voćna krema je jako slična onoj iz Pleasura (ta mi je baš onako po guštu pa ju ne mijenjam)

Znači 45 dkg smrznutog šumskog voća stavite sa 4 žlice šećera na kuhanje.

Kada se šećer počeo topiti smanjite vatru i miješajte po prilici 6-7 minuta (vidjet ćete kada vam krema počinje nalikovat pekmezu) . U posebnoj posudici izmiješajte 3 dcl vode i 1 puding od slatkog vrhnja i sada tu smjesu ulijte u zdjelu sa "pekmezastim" voćem. Kuhajte minutu,dvije pa umiješajte koricu jednog limuna i maknite sa vatre .

5.

Ona prva krema vam se do sada taman rashladila da u nju umikstae 25 dkg margarina.

6.

Znači ,sad imate 4 gotove kore i dvije savršene kreme i možete se bacit na slaganje.Ja sam si i tu kreme odvojila po posudicama.....prvu kremu u 4 posudice ,a drugu(voćnu) u 3 .

Znači... prvo ide kora - prva krema- voćna krema - pa opet kora-prva krema-voćna krema ...i tako dok ne namažete tri kore. Na zadnju četvrt koru ide samo puding krema koju razmažete i unaokolo.

S obzirom da sam ja definitivno antitalenat za ukrašavanje kod mene je tako i ostalo. Vi možete gotov kolač ukrasiti kako god želite...možete po njemu zaliti ganache...posipati ga krokantom.... Kod mene je ostala takva kakva je na slikama jer je kao i , manje više ,svi  moji kolači namjenjena mojoj princezi ....

  • Torte(21)
  • Šumsko voće(7)
  • Torta(6)
  • Kremasti kolaci(4)
  • Badem(3)
  • Kolaci-sa-sumskim-vocem(2)
  • Voćna torta(2)
  • Torte voćne(2)
  • Torta-sumsko-voce(2)

116

Trenutno mi je u top pet najdražih torti♡♡♡♡

Tortom sam odusevljena, povecala sam kolicnu voca na 600gr i u toplu kremu umijesala 60gr maslaca. Glazura je ganache od 200gr mlijecne cokolade i 200ml vrhnja za slag ♡♡♡♡

Vidim da je netko radio s fondanom pa me zanima da li je gore stavljao oblatnu i buttercream ili kako? Za okrugli kalup dupla smjesa ili je ovakva ok?

Ovako je ispalo drugima