Moj profil

Gambi polneti so ovcje mljeko

29

Skoro reci – odokati recept.
Na ovakav nacin u moj kraj se pune paprike sa ovcje presno mljeko, koje je najpogodno bas sada u ovom periodu za ovu pripremu zato sto je najgusto, koje je neophodno potrebno da dobijete rezultat ovoga.

Skoro reci – odokati recept.
Na ovakav nacin u moj kraj se pune paprike sa ovcje presno mljeko, koje je najpogodno bas sada u ovom periodu za ovu pripremu zato sto je najgusto, koje je neophodno potrebno da dobijete rezultat ovoga.

Sastojci

Potrebno
10 l. gusto ovcje presno mljeko
od oka gamba paprika
500 gr. soli
od oka sira

Priprema

1.

Stavite u serpu mljeko i kuvate to poduze vreme i kolicina mljeka da se namali za od oko cetiri prsta.

2.

Sklonite sa vatre, umesajte sol i to stalno brckate dok se ne otopi i ne oladi mljeko.

3.

Izrendajte sir.

4.

Male gambekoji ste ocistili naredite u staklenke i vrhu njih pospite jednu saku od rendani sir, to povtorite ako redite u veliku staklenku i na kraju zxalijte sa hladnim mljekom.

5.

Zatvorite tegle sa poklopcem i sklonite.

6.

Otkako ste zatvorili cekate poduze vreme dok se zavrsi fermetacija, a da je zavrsena videcete po tome sto cete zabelezite na staklenku kad je zavrtite malo u stranu d se odvojio presolac, a ono drugo stegnuto unutra – podsirilo se.

7.

Tek tada je gotovo da to izvadite na trpezu.

Posluživanje

Ja ove godine nisam mogla da nadjem mljeko, a to na fotkama je od prosle godine – znaci da ovo se ne kvari da stoji i dve godine zato sto sam imala takvo iskustvo i sigurno znam sta pisem ovde. Kad otvorite videcete da su gambe puni i oni leze u sir i napunjeni su sa sirom koji se stvorio od mljeka – sa ukusom paprike.
Zaboravila da napomenem: kad kupite papriku ostavite da postoje 2-3 dana te onda dubite i pravite ovo, ne treba oni biti svezi kako ne bi pustili njihov sok.

  • Paprike-punjene-sirom(1)
  • Punjene-paprike-sa-sirom(1)
  • Zimnica-slana-paprika-punjena-sirom(1)
  • Paprike(1)

26

vidi ja ti pametnaaa, mene nikogas nemalo da mi tekne toa da go napravam, sto nema da nauci covek tuka.  Bravo Juci, ...pozdravite gi primam i te kako , pa od svekorot tvoj posebno mi e drag pozdravot, pozdrav do niv i uzivajte! Pa vie site izgleda ke gi bapnete i otidoa,

Fala Jucika i navistina uzivajte vo ovoj delikates!

abe nie veke edna tegla izedovme :)))))) gi bapnav malku v relna na pedesetina stepeni iiiii denes storivme mav edna tegla :)))) supeeer se, imas castenje od mazot mi i svekor mi :))))))))))

Juciiii,ke se storat oni, ke se storat... samo poradi mlekoto oti e kravjo neznam kako ke ispadne na gustinata, inaku ke se jadat bidi sigurna ti vo toa... aj koga ke se storat i stokmis ti nekoja vo stomaceto... javljaj ovde... fala ti, nie gi obozavame...

Ovako je ispalo drugima