Moj profil

Granita al caffe’

15 minuta
132

Granita ili sicilijanski sladoled omiljena je talijanska poslastica. Najpoznatije i najtradicionalnije su one s kavom, jagodama i limunom, ali i narančom, dudom, čokoladom i cvjetovima jasmina. Počnite s granitom al caffe’!

Granita ili sicilijanski sladoled omiljena je talijanska poslastica. Najpoznatije i najtradicionalnije su one s kavom, jagodama i limunom, ali i narančom, dudom, čokoladom i cvjetovima jasmina. Počnite s granitom al caffe’!

Sastojci

250 ml jače kave
200 g šećera
500 ml vode

Priprema

1.

Skuhajte jaku crnu kavu, ohladite i procijedite.

2.

Rastopite šećer u mlakoj vodi, dodajte kavu i stavite u zamrzivač.

Posluživanje

Poslužite u prozirnoj čaši tako da stavite malo granite, malo šlaga, malo granite pa opet malo šlaga.

Savjet

Prilikom stavljanja u zamrzivač svako toliko pomiješajte kako se granita ne bi pretvorila u santu leda. Treba izgledati kao kristalići leda.

  • Kava(7)
  • Sladoled(5)
  • Granita(4)
  • Desert(3)
  • Napitki-kava-ledena(1)
  • Kavica(1)
  • Deserti-granita(1)
  • Sve-5(1)
  • Kafe(1)

16

Ja sam ti Tracy cajna osoba oduvijek.. 😉 Joj, Tracy, znas da mi je u ovoj sekundi dosla ideja za granitu od caja!! Tooooo!!

Danas ce tvoja granita imati "sundae" tretman sa komadicima brownija i grckim jogurtom, ne sumnjam da je u Rimu bila fina ta granita, ali meni je i ova tvoja cisti mrak!! Mhmm..

Draga Artičokice, ja ne bih mogla živjeti bez kave!!

Ali, eto uspjela sam smanjiti na jednu (jednu!!!!), ali vrijednu, dnevno. Kad planiram izlazak, onda dodam još jednu oko podneva.

Te rimske granite su bile i još su uvijek jako fine!! Dogodilo mi se isto kao i tebi! Činilo mi se da jedem granitu ili sorbeto, a ne da pijem kavu! Btw. bilo bi dobro osmisliti neke decaf granite s kavom! To bi bilo taman za nas dvije!! Hahaha 😉

Ne pijem kavu, ne svidja mi se kava osim u slatkisima, desertima. Granite, sorbette obozavam i cesto ih radim, ali samo vocne. Ovo je moja prva granita od kave, ja i kafein se ne slazemo i prestrasila me je malo tvoja rimska prica tako da sam napravila slabiju kavu, tamno smedji muskovado secer, kada sam granitu izmjesala stapnim mikserom od tamno smedje pretvorila se u boju cappuccina! Ideja je bila posluziti ju uz grcki jogurt, slag izbjegavam kad god mogu, ali imala sam doma ovo:

http://www.davidlebovitz.com/2006/06/dulce-de-leche/

i mhmm jedan tren da se promjeni odluka. Za sada nemam problema sa tlakon, dapace brine me da ne da se nisam razbudila nego mi se spava, ma koliko je bila jaka ta rimska granita al caffè?? Pozz 😉

Ovako je ispalo drugima