Moj profil

Gumpaste cvetni aranzman

13
Gumpaste cvetni aranzman

Uputstvo za izradu ukrasa. Od novih cvetova imaju cvetovi tresnje na zici, i takodje "staklena zdelica" napravljena od zelatine.

Uputstvo za izradu ukrasa. Od novih cvetova imaju cvetovi tresnje na zici, i takodje "staklena zdelica" napravljena od zelatine.

Sastojci

Za zdelicu
1 cell blocks loptica
razne boje
secer u raznim bojama
malo ruzicaste gumpaste
Za cvetni arnazman
2 gumpaste evening glory
9 gumpaste ruza
6x3 gumpaste ruzinih listova
bela i zelena gumpaste
roze prasnici
roze boja u prahu
4 parceta cvecarske zice
smedja cvecarska traka

Priprema

1.

Za zdelicu od zelatine, izlozite rubove dva lista zelatine vodenoj pari i onda ih spojite. Makazama odsecite visak, izlozite ceo list vodenoj pari i utisnite u zdelicu koja vam sluzi kao kalup. Pustite da se ohladi i osusi. Cellblocks lopticu koja ce drzati zice za cvetni aranzman obojite raznim bojama i pospite raznobojnim kristal secerom da bi izgledala dekorativno. Zalepite za zdelicu od zelatina koristeci gumpaste i gumpaste lepak (gumpaste ugrejana sa malo vode. Rezultat izgleda ovako . Moze se umesto zdelice sa ravnim ivicama koristiti brioche mold kao kalup, takodje efektivno izgleda

2.

Za listove, uputstvo ima ovde

3.

Za ruze, uputstvo ima ovde . Pravila sam dve ruzicaste, dve roze, dve zute, dve narancaste i jednu krem-belu-roze (osenceno roze bojom u prahu na spoljasnjim laticama).

4.

Evening glory cvetovi se prave isto kao i morning glory, uputstvo ima ovde , jedino sto je boja uvek krem, osenceno zutom bojom u prahu.

5.

Za pupoljke tresnje, oblikujte pupoljak od bele gumpaste, nataknite na zicu savijenu u kukicu, napravite zareze na pupoljku, i zatim od razvaljane zelene gumpaste isecite calyx i nataknite na pupoljak.

6.

Za cvetove tresnje, na cvecarsku zicu pricvrstite prasnike cvecarskom trakom. zatim od bele gumpaste oblikujte malu kupicu, izdubite i isecite pet latica, oblikujte prstima i zatim rastanjite svaku laticu, Udubite u sredini i provucite zicu sa prasnicima kroz sredinu, pa zatim uklonite visak gumpaste sa poledjine cveta. Razvaljajte zelenu gumpaste, isecite calyx, pa ga nataknite na zicu i zalepite za cvet. Ostaviti cvetove i pupoljke da se osuse, zatim osenciti roze bojom u prahu i provuci kroz vodenu paru za sjaj, ovako

7.

Osusene cvetove i listove utaknuti u cellblocks lopticu, prvo okvir od lisca pa onda rasporedite cvetove i ukras je gotov

  • Dekoracije(2)
  • Masa-za-ukras(1)
  • Rođendan(1)
  • Alek(1)
  • Cvetici(1)
  • Dekoracija(1)

6

Gumpaste je teoretski jestiva, ali em je preslatka em se osusi tvrdo pa ne bih rekla da se jede.

kaj se to jede?!

Hvala!

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)

Recepti koji koriste slične sastojke

Torta od banana
alek

Torta od banana