Moj profil

Gumpaste suvi cvetni aranzman na gumpaste labudu

20
Gumpaste suvi cvetni aranzman na gumpaste labudu

Uputstvo za izradu ukrasa. Jedan jesenski malo za promenu, od novog suvog cveca ima poppy pods.

Uputstvo za izradu ukrasa. Jedan jesenski malo za promenu, od novog suvog cveca ima poppy pods.

Sastojci

Labud
cvecarska zica (#22)
bela gumpaste
gumpaste lepak (gumpaste ugrejana sa malo vode)
crna i zuta gel boja
1 cell blocks loptica
Suvi cvetni aranzman
gumpaste curly willow grancice
3 gumpaste bellcups
6 gumpaste listova
21 gumpaste lunaria
3 gumpaste poppy pods

Priprema

1.

Za labuda, oblikujte posebno delove. Za vrat i gornju ivicu krila, utaknuti cvecarsku zicu. Delove osusiti posebno, sve osim tela treba da se susi na zguzvanoj prozirnj foliji da se ne bi spljostilo, ovako

2.

Za krila, prvo napravite osnovni oblik i nataknite na zicu. Zatim tanko razvaljajte belu gumpaste i i secite sekacem za margarete raznih velicina. Odvajajte jednu po jednu laticu, svaka latica je jedno pero, rastanjite i lepite na krila, prvo najduza pera po ivici, pa sledeci red malo manja i tako dok ne pokrijete celo krilo. Ostavite da se malo prosusi, pa stavite na zguzvanu plasticnu foliju i ponovite postupak sa druge strane.

3.

Kad su se delovi skroz osusili, spojite delove gumpaste lepkom i podbocite zguzvanom plasticnom ili aluminijumskom folijom, dok se gumpaste lepak ne osusi. Vrlo tanko razvaljajte gumpaste, napravite crtice veinerom za latice ili veiner alatkom i presvucite celog labuda osim krila. Ispod krila nalepite jos par pera kao produzetak krila da sakrijete spoj.

4.

Gotov labud izgleda ovako:
1
2

5.

Za suvo cvece, kako se pravi lunaria i bell cups uputstvo ima ovde . Jedina razlika je sto sam ovaj put lunaria premazala prvo sedefom pa onda izlozila vodenoj pari da se jos lepse sjaji.

6.

Za curly willow, uputstvo ima ovde

7.

Za lisce, uputstvo ima ovde samo sto se lisce treba osenciti nijansama krem i smedje.

8.

Za poppy pods, napraviti ovalni oblik i nataknuti na cvecarsku zicu savijenu u kukicu, pa vrh malo spljostiti. Utisnuti linije, ja sam to radila plasticnim nozicem za modelovanje, i pri vrhu utisnuti rupice. Tanko razvaljati ostatak krem gumpaste pa iseci najmanjim daisy cutterom oblik sa 8-10 latica. nalepiti na vrh i ostaviti da se osusi. Gotovo osenciti nijansama krem i smedje.

9.

Za sastavljanje aranzmana, izbusiti rupice gde cete utaknuti zice, pa prvo u sredinu utaknuti curly willow, i par grancica formiranih od 3 lunarie. Zatim utaknuti suvo lisce na grancicama pri dnu aranzmana i onda krenuti ispunjavati prazni prostor, pri kraju se treba sluziti pincetom da se popune praznine jer nece biti dovoljno prostora da se utakne rukom.

10.

Gotov aranzman:
1
2

  • Dekorisanje-torti(1)
  • Labud(1)
  • Figuri-od-fondan(1)
  • Dekoracije(1)
  • Dekoracija(1)

2

do sada nisam srela tako vestu i mastovitu osobu, svaka cast.Tebe je sam Bog pomilovao…

Znam da ovo necu praviti, jer nisam takav gnijealac kao sto si ti, ma ni blizu…. ali sam morala da komentarisem ovo SAVRSENSTVO. Sve sto napravis je predivno. Ovaj labud kao da je skinut s nekog jezera, a ne napravljen. Svka ti cast, tako si strpljiva i precizna.

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)

Recepti koji koriste slične sastojke

Labud torta
alek

Labud torta