Moj profil

Gumpaste ukras, bas reljef, ptica i cvetovi breskve

20

Uputstvo za izradu, Ovo se moze raditi i od drugih masa za ukrasavanje (marcipan, masa od ratluka, fondant, etc.). Cvetici naravno najbolje izgledaju ako su od gumpaste, za ostale delove nije kriticno.

Sastojci

svetlo plava i zelena gumpaste
plava boja u prahu
smedja i bela gumpaste
smedja, zelena, bela i roze tecna ili gel boja
roze i zelena gumpaste
roze boja u prahu
~30 roze prasnika
tamno zuta i dve nijanse smedje boje u prahu
crna tecna boja
gumpaste lepak (gumpaste+voda ugrejani u mikrotalasnoj)
bordo cvecarska traka

Priprema

1.

Tanko razvaljajte plavu gumpaste, isecite krug. Tanko razvaljajte zelenu gumpaste utisnite dizajn i napravite okvir oko plave. Plavi deo jos osencite plavom bojom u prahu i izlozite vodenoj pari da se boja spoji i za malo sjaja. Ostavite da se osusi.

2.

Od smedje gumpaste oblikujte dve grane pa zalepite u zeljeni polozj na plavom delu. Smedjom tecnom bojom naslikajte jos tri grane i osenite dve gumpaste grane i ostavite da se osusi. Zatim pazljivo pomesajte belu i roze boju, da dobijete svetlo roze iste nijanse kao gumpaste, takodje za zelenu boju. Naslikajte cvetove svetlo roze. Sacekajte da se boja osusi, zatim tamnije roze bojom naslikajte centar cveta i dodajte par smedjih tackica (za vrhove prasnika), ovako . Zatim naslikajte listice i calyx gde treba svetlo zelenom bojom.

3.

Roze prasnike uzmite po pet, savijte na pola (ima prasnik sa obe strane) i omotajte bordo cvecarskom trakom. Ofarbajte roze bojom za tamniju nijansu i vrhove svetlo smedje. Ostavite da se osusi, zatim odsecite visak i jdodatno pricvrstite sa jos malo cvecarske trake.

4.

Oblikujte pupoljke od rize gumpaste, malo osencite roze bojom u prahu i nalepite calyx od zelene gumpaste. Tanko razvaljajte roze gumpaste i secite cvetice sa pet latica, pa ih savijte na pola i nalepite calyx. Za otvorene cvetove, napravite malu kupicu od roze gumpaste, udubite, isecite makazama pet latica, popravite im oblik pa ih rastanjite. Popravite otvor u sredini, utaknite prasnike, osencite centar roze bojom u prahu, pozadi zalepite zeleni calyx. Cvetove i pupoljke izloziti vodenj pari da se boje spoje i za sjaj. Zalepiti po zelji na pripremljenim granama od gumpaste, ostaviti mesta za pticu. Od zelene gumpaste napraviti par listica pa i njih zalepiti, ovako .

5.

Za ptizu, od smedje gumpaste oblikovati noge i zalepiti ih za granu. Takodje oblikovati kljun. Pomesati smedju i belu da se dobije svetlo smedja nijansa pa od toga oblikovati telo ptice. Pricvrstiti kljun. Za dugo perje na repu i na krilima, tanko razvaljati svetlo smedju gumpaste, pa onda iseci oblik maragrete, odvojiti latice jednu po jednu, malo rastanjiti i eto dugackog perja. Za malo perje, tanko razvaljati gumpaste seci oblike u koje utisnuti zaraeze veinerom i lepitina pticu. Udubiti rupicu na glavi u nalepiti oko od smedje gumpaste. Pticu seniti tamno zutom i smedjim bojama u prahu, izloziti vodenoj pari da se boje spoje. Oko obojiti crnom tecnom bojom i dodati tackicu od bele boje. Pticu nalepiti iznad grane, i
gotovo je

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o receptu i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.

Samo za čitanje! Opcije dodavanja recepata i ostalog sadržaja dolaze uskoro! :)

Saznaj više