Moj profil

Hello Kitty figurica za tortu

244

Jedna od najjednostavnijih figurica za izradu koja Vam neće oduzeti mnogo vremena

Jedna od najjednostavnijih figurica za izradu koja Vam neće oduzeti mnogo vremena

Sastojci

malo fondana (ticina)
1 štapić za roštilj
boja po želji
četkica

Priprema

1.

Fondan (ticino) razmesiti rukama. Ukoliko se masa lepi za ruke, površinu posuti sa malo gustina. Odvojiti deo fondana i od njega oblikovati kuglicu . Paziti da nema nikakvih pregiba ili tačkica koji bi se kasnije videli na licu. Rukama stisnuti fondan na mestu gde bi trebalo napraviti uši i onda ih fino oblikovati . Napraviti nosić i oči i zalepiti na potrebno mesto. Belu cvećarsku žicu koristiti za brkove. Lepak se može praviti rastapanjem gumarabike u vodi ili jednostavno rastvorenim komadićem fondana u vreloj vodi. Malo crne boje u prahu staviti na tacnu i potom dodati par kapi vode. Tankom četkicom boju najpre dobro izmešati pa obojiti oči i brkove.

2.

Fondan ponovo fino razmesiti pa od njega oblikovati haljinicu , tj.telo mace. Kroz sredinu provući štapić za roštilj. Ukoliko imate sprej za farbanje ili air brush naknadno se može obojiti haljina, a ukoliko ga nemate možete fondan obojiti pre oblikovanja haljinice (dodati boju u gelu ili boju u prahu koju rastvoriti sa vodom). Oblikovati ruke i zalepiti na potrebno mesto. Air brushom ili sprejom obojiti telo u željenu boju . Ukoliko se koriste sedefne boje njih rastvoriti sa alkoholom. Ostaviti da se boja osuši.

3.

Štapić za roštilj skratiti na potrebnu dužinu pazeći da ne prelazi visinu glave. Postaviti glavu, pa oblikujući male loptice od fondana napraviti ruke i noge pa ih zalepiti. Od komada fondana oblikovati mašnicu i srce koje postaviti u položaj u kom će izgledati da ga Hello Kitty drži u rukama.
Dekorisana torta sa figuricom

Posluživanje

Ukoliko Vam je smesa od koje pravite figuricu mekša i nije postojana ostavite delove tela da se osuše preko noći i samim tim stegnu pre skalapanja

  • Dekoracije(12)
  • Dekoracija(6)
  • Ukrasi(4)
  • Fondan(4)
  • Dekoracije-za-tortu(2)
  • Ukrasavanje(2)
  • Dekoracija-torti(1)
  • Dekoracija-slastica(1)
  • Za decu(1)

30

😉

pozzz...super ti je ispalo.... evo i moje slikice...

i još jedna....🙂

Evo još jedna dodana 🙂

Ovako je ispalo drugima