Moj profil

hobotnica na salatu

56
hobotnica na salatu

meni je ovo jednostavan recept u kojem omjere odrediš sam otprilike, ali evo za početnike par smjernica.. i da razbijemo predodžbu o plutenom čepu-U OVOM GA RECEPTU N E M A

meni je ovo jednostavan recept u kojem omjere odrediš sam otprilike, ali evo za početnike par smjernica.. i da razbijemo predodžbu o plutenom čepu-U OVOM GA RECEPTU N E M A

Sastojci

600 g hobotnice (očišćene smrznute)
0,4 dl kvasine
2 režnja češnjaka-narezanog
svježi peršinov list-sitno narezan

Priprema

1.

ova težina hobice je okvirna, znči kad kupite hobotnicu( ili sretnici ulovite..) prilagodite začine svom ukusu..

2.

za sve muzgavce je bolje da su bili u ledu -makar jedan dan-mekši su, znači odmrznutu hobotnicu stavite kuhati u hladnu zasoljenu vodu dok ne omekša-1-2 h u zavisnosti od težine i starosti!! kad je mekana ostavimo je da se ohladi u toj vodi. zatim je izvadimo i ogulimo tamnu “koricu”-ja to nisam radila ali je gdin. dragi naručio da mu drugi put bude bijela -jer je više apetitlich! narežemo na komadiće i začinimo po želji.sve dobro izmješamo i pustimo nek se marinira dva sata!

3.

poslužite u plitkoj posudi uz zelenu salatu, ploške limuna masline..

4.

evo održavam obećanje, savršeno očišćena bijela salatica od hobice ;))

Posluživanje

stvari se mjenjaju ako imate svježu hobicu i silom je oćete odmah spremati- e onda se mora očistiti pa izmlatiti…pa sto čuda.. jednostavnije malo zalediti.. uskoro i na drugi način-primila nas hobica!!!!!!! ;))

  • HOBOTNICA(3)
  • Olio-di-oliva(1)
  • Ribe i plodovi mora(1)
  • Riba-morska-mrkac(1)
  • Fresh(1)
  • Morski-meni(1)
  • More(1)
  • Ribe...(1)
  • Plodovi mora(1)

21

Pa, moglo bi se reći da istu ugodu izaziva pogled na neke superkemične uratke iz malo prošlijih vremena🙂.

Identičan recept primjenjuje se i u našoj kući, a uopće nija loša varijanta da se umjesto češnjaka nakriža dobra kapula. Kod mene se pokazalo da je protisnuti, a ne nasjeckani, češnjak daleko ugodniji za osjetljiv želučić🙄.

PS - za one koji se bore s kolesterolom - ništa lošije nije  s jabučnim octom

#19 svaki vaš komentar pročitam od gušta 🙂

Ako može i penzić dodat svoji 5 lipa - kakav crni čep?

Kuhanje u express loncu je OK, a kad se ohladi očistiti sasvim površno, najbolje potegnuti onu kožicu između krakova i glave, ali ne detaljizirati previše. Očišćenoj hobi dodati malo kuhanog krumpira i zaliti vodom od kuhanja, začiniti pa pustiti da se malo odmori i da krumpir upije što treba pa onda navaliti i poslije dobro namočiti u kakvom hladnom bijelom.

Koža dosta pocrni u kuhanju pa možda djeluje neestetski, ali svi su vrazi upravo u njoj. Ona u biti najviše začini stvar, isto kao i kad se peče s krumpirima.

Ovako je ispalo drugima

Još recepata za ovo jelo

Salata od hobotnice
andreja

Salata od hobotnice