Moj profil

Hrenovke u tjestu

120 minuta
20

Ovo je više ideja, nego recept. Djeci se jako dopalo i manjoj pa  i velikoj :)

Ovo je više ideja, nego recept. Djeci se jako dopalo i manjoj pa  i velikoj :)

Sastojci

za
Tjesto
1/2 kocke svježeg kvasca
1 dl mlijeka
200 g tekučeg jogurta
2 jajeta 1 za tjesto, 1 za premazivanje
3 vž ulja
1 žličica šečera

Priprema

1.

Kvasac staviti u mlako mljeko sa šečerom, ostaviti da naraste. Zamjesiti tjesto od svih sastojaka. Ja sam koristila punovrjedno speltino brašno. ( Moglo bi i lisnato tjesto, a možete  koristiti i neki svoj recept za  dizano tjesto) Tjesto pokriti  ostaviti na toplom, da naraste.

2.

Naraslo tjesto premjesiti, pa ga razvaljati na peki papiru u veličini velikog pekača od pečnice. Ja sam ga razvaljala na 0,5 cm debeljine, pa mi je malo tjesta ostalo.( zato možete zamjesiti sa manje brašna, ja sam vidjela samo sliku pa sam od prilike napravila tjesto) Razvaljano tjesto razrezati 7x cca 2-3 cm od ruba.

3.

Prepleteno ( kao mrežu) stavljati hrenovke u razrezano tjesto. Između 2-3 cm razmika. Ako prvu počnete stavljati iznad tjesta onda sljedeču stavite ispod tjesta. U prvu vrstu staviti 8 hrenovki i u drugu 8. Ja sam za drugu vrstu morala malo skratiti hrenovke.

4.

"Mrežu" premazati razmućenim jajetom i posuti sa mješavinom začinima za pizzu. Staviti u zagrijanu pečnicu cca 180 stepeni i peči cca 30 minuta. Kod mene je uvjek problem jer zaboravim pogledati na sat pa provjerim kad je pečeno.

Posluživanje

drugi put ču dodati još sir..

Razrezati i poslužiti uz kečap, neku salatu ili priloge po želji....

Dobar tek!

  • HRENOVKE(2)
  • Brankai-probala(1)

10

Hvala ti Brankič

fino tijesto za ovaj zanimljivi doručak  🙂 . .nama uz jogurt taman 🙂

😌👋

Ovako je ispalo drugima