Moj profil

Integralne aromatične kiflice po Montignacu

26
Integralne aromatične kiflice po Montignacu

Dosadilo mi je vrtiti uvijek ista 2 doručka i htjela sam imati i slanu opciju.. Ideja je bila napeći, zalediti pa vaditi po potrebi

Dosadilo mi je vrtiti uvijek ista 2 doručka i htjela sam imati i slanu opciju.. Ideja je bila napeći, zalediti pa vaditi po potrebi

Sastojci

250g graham brašna
250g integralnog brašna
50g raženog brašna
300ml tekućeg jogurta 0,5% mm
200ml vode
suhi vlasac,suhi chilli,kima,malo muškatnog orašćića
2 žličice soli

Priprema

1.

Ja sam sve sastojke stavila u pekač kruha na 10 ak minuta samo da mi zamjesi jer sam paralelno radila još i slatku verziju pa da budem brža.

Naravno možete i pomiješati sve suhe sastojke pa polako dodavati tekućine miješajući mikserom sa spiralama pa završiti ručno.Možete naravno i sve ručno :-)

Kad ste zamijesili tijesto staviti ga u pobrašnjenju posudu,pokriti krpom,staviti na toplo i čekati da se udupla.

Kad se diglo prebaciti na pobrašnjenu radnu površinu i premijesiti sa nekim od ova 3 brašna.

Mijesiti dok se ne prestane ljepiti,zatim podjeliti na 4 dijela, svaki okruglo razvaljati na debljinu 3-5 mm i rezati kao pizzu na 8 dijelova.

Rolati od šireg prema užem dijelu i voila kiflica! Poslagati u tepsiju na masni papir pazeći da se ostavi razmak jer će se još dizati.Staviti na toplo  da se još malo digne.

Ja sam radila sa 2 tepsije paralelno pa dok je prva bila na termo na dizanju drugu sam tek valjala..puno brže to sve ide nego se dobije dojam čitajući :-)

Kad se diglo premazati  sa pola žličice soli i 1/2 dcl 0,5%mm mlijeka da bi dobilo finiju koricu sad možete po želji posipati i sjemenkama ali nije monti pa nisam.

Staviti u toplu pećnicu na 180 stupnjeva i peći 20 ak minuta dok ne dobiju rumenu boju.

Ideja je bila puniti ih posnim sirom ali nisam našla onaj s 0,1%mm...također i sa ribanim tivicama, posnim sirom i češnjakom...

Sljedeći  put ću probati sa maslinama,kaparama  možda i divljim lukom hmmm?

Kad dođe sezona probat ću ih puniti i sa satarašom...

Posluživanje

Po guštu,a Montijevci za doručak!

  • Kiflicki(1)
  • Integralne-kiflice(1)
  • Integralno(1)
  • Kiflice(1)
  • Peciva(1)

6

Drago mi je da ti se sviđaju,uostalom i meni je svaki recept samo predložak koji prilagođavam sebi i dostupnim namirnicama ;-)

Pravila sam pola mase al sam stavila po 125 gr razenog i graham a samo 25gr crnog brasna. Zato se nisu bas jako digle a i namjerno sam ih pravila manje da su i porcije onda manje. Umjesto jogurta stavila sam domaci kefir. Fine su i mekane.

Billa ima svoje integralno, a vidjela sam da ima i od Ferine. Ne znam razliku, samo meni graham brašno ima neki čudan miris. Nikako se na njega naviknuti...

Ovako je ispalo drugima