Moj profil

INTEGRALNI DOMAĆI KRUH !

120 minuta
21
INTEGRALNI DOMAĆI KRUH !

Vrlo jednostavan za narediti, dugo ostaje svjež i puno je zdraviji od bilo kojeg kupovnog, a i jeftiniji i znaš kaj jedeš !

Vrlo jednostavan za narediti, dugo ostaje svjež i puno je zdraviji od bilo kojeg kupovnog, a i jeftiniji i znaš kaj jedeš !

Sastojci

za
Kg. 0,5 Integralog brašna
Dcl. 3-4 Vode
Kom. 1 Germa (kvasac) friški
Žlica 1 Maslinvo ulja
Žlica 3/4 Soli

Priprema

1.

Prvo u toploj vodi razmuti germu i pusti da se nadigne. U brašno stavi sol i kad se germa nadigne dodaj vodu i brašno izmjesi (može i mikserom). Tjesto pokriti krpom i pustiti najmanje jedan sat da se digne.

2.

Obradi tjesto u oblik za pleh i pečenje, pa na dno stavi papir za pečenje, malo ga namaži maslinovim ulje i na to stavi tjesto, oblikuj i po površini takođen namaži sa maslinovim uljem.

3.

U zagrija nu pećnicu na 170 stupnjeva stavi peći 50 - 60 minuta (ovisi o kvaliteti pećnice) i provjeri sa čačkalicom  dali je kruh pečen.

4.

Kruh mora biti porozan , nesmoje biti stisnut.

5.

Na slikama su tri oblika kruha, ovisi u čemu je pečen i kako se ja zaigram kod izrade, pa tako možete i vi.

DOBAR TEK !

  • Leb(1)
  • Integralno(1)

5

Miris pečenog kruha se širi po kući a ja i brat ne možemo dočekati da se barem malo ohladi.. sjećanja naviru.. hvala za ovaj trenutak povratka u prošlost i sjećanja na roditeljsku kuću.

Vaš kruh predivno izgleda! 👍👋

Marina-VK nisam obraćao pažnju na vrstu brašna jer nisam znao da ima više vrsti, ovo je kćer imala doma u Lobdonu i bum ju pital, ali mislim da nema neke velike razlike između integralnih brašna i nbjihovih vrsta. Bum javil !

Bravo za kruh!👍Uvijek smo za domace😉

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)